hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2017-2018年度 北區巴士路線計劃
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2017-2018年度 北區巴士路線計劃

AVD1 發表於 2017-1-15 19:02 | 顯示全部樓層

acc1368 發表於 2017-1-15 01:11
如果N373真係一口氣做哂大埔粉嶺上水
咁灣仔銅鑼灣使唔使1.5HR-2HRS先到上水
BTW 如果N373真係落大埔又真 ...

咁深夜 o既行車時間又唔可以拎日間 o既去比 o既,
始終夜晚小車咁多 ……
LJ7006 = MF5119 = AVD1
KC3555 發表於 2017-1-15 21:06 | 顯示全部樓層
CRH5 發表於 2017-1-15 10:46
有什麽好吵?
先停大埔再停北區 wor, 有賺添啦

你睇嚟唔明:
建議嘅N373條走線所謂經大埔係由圍頭村至九龍坑。
成個大埔市係無N373嘅經過。
N373一定要經大埔區議會討論,如果大埔無常規N307議案,大埔一定會嘈。咁你明未?
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
kmb71k 發表於 2017-1-15 21:45 | 顯示全部樓層
KC3555 發表於 2017-1-15 21:06
你睇嚟唔明:
建議嘅N373條走線所謂經大埔係由圍頭村至九龍坑。
成個大埔市係無N373嘅經過。
N373一定要經大埔區議會討論,如果大埔無常規N307議案,大埔一定會嘈。咁你明未?

連北區都有正式通宵過海巴, 如果大埔下一份RDP無N307常規化, 我諗我會搵區議員去嘈下

利申 : 朝朝坐車去九龍塘轉N182返工

以上回應,是否可行?是否合適?
kay 發表於 2017-1-15 21:51 | 顯示全部樓層

其實點計九巴都有賺

N373擦邊經大埔
有心搭既話,實有辦法去搭N373,擺個站牌有好過無

如果開N307,起碼城巴要肯開,否則不能成事

九巴大可以用N373判斷N307可行性
又或者城巴根本唔想開N307..

如果城巴唔肯開,而有實質需求,九巴不如考慮獨營做307通宵版,相信無人反對
世界很簡單 人類很複雜
JF1261 發表於 2017-1-15 22:55 | 顯示全部樓層
GA6072 發表於 2017-1-14 15:35
N373唔入銅記又唔入紅隧
咁係咪經北角

Rdp真係行紅隧 獅隧 大窩西喎
你以為N373 係行373 路線呀?

回程應該跟673 咁行到維園先轉入興發街再行紅隧會好d
GA6072 發表於 2017-1-15 23:16 | 顯示全部樓層
JF1261 發表於 2017-1-15 22:55
Rdp真係行紅隧 獅隧 大窩西喎
你以為N373 係行373 路線呀?

行紅隧可以諗辦法停埋旺角AR

bestwishes706 發表於 2017-1-15 23:36 | 顯示全部樓層

GA6072 發表於 2017-1-15 23:16
行紅隧可以諗辦法停埋旺角AR

回程最多客既時段旺角已有270S返北區,如果N373停旺角加埋個天價真係夠趕客
ksmbh 發表於 2017-1-16 01:42 | 顯示全部樓層
KC3555 發表於 2017-1-13 19:37
認同。(但我觀察過紅小站頭,其實去北區嘅人真係唔多),深宵最長見過40人排隊,但班次都幾疏下。仲有出 ...

呢條紅小最搞野係大埔清客
有時行太和路南運路出廣福村飛出灣仔
連大埔墟都飛走埋
搞到大埔都有時等半個鐘冇車出灣仔...
人地旺ˋ角紅頂都唔會做到咁差...
KC3555 發表於 2017-1-16 06:47 | 顯示全部樓層
ksmbh 發表於 2017-1-16 01:42
呢條紅小最搞野係大埔清客
有時行太和路南運路出廣福村飛出灣仔
連大埔墟都飛走埋

呢條小巴線,新界出去係要call車先出到去。
試過零晨12點有事由石湖墟總站出銅鑼灣,
即刻Call灣仔站頭問車,佢哋要問返司機成車客去邊度。
結果等到12:15am問到有車返上水。1:15am,嗰班車到石湖墟。
七擒孟獲尚知廉恥,但某相....
GA6072 發表於 2017-1-16 13:31 | 顯示全部樓層

bestwishes706 發表於 2017-1-15 23:36
回程最多客既時段旺角已有270S返北區,如果N373停旺角加埋個天價真係夠趕客 ...

普遍人坐得通宵車
其實都唔會太注重個銀碼