da54 發表於 2018-6-28 10:38

運輸署建議開辦 26 分支線 (紅磡站-伊利沙伯醫院)

葉傲冬透露,運輸署建議開辦26號小巴輔助線,往來紅磡站及伊利沙伯醫院,途經柯士甸道、覺士道、佐敦道。

服務時間︰0715-2215
班次︰每8-10分鐘一班
車輛︰3輛19座小巴 (並非從現時26號線抽調)

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/36373776_10156540817059166_8441994185791242240_n.jpg?_nc_cat=0&oh=33f9524cb9666f41e56ad2acec2e7599&oe=5BA95507

kay 發表於 2018-6-28 10:51

點解唔去埋黃埔,做返212 D 功能?

不過當日捷輝想同D小巴公司合作接辦212,睇黎都比人BAN左
今次比26承辦商做,捷輝會唔會抗議?

love_kmb 發表於 2018-6-28 11:51

kay 發表於 2018-6-28 10:51
點解唔去埋黃埔,做返212 D 功能?

不過當日捷輝想同D小巴公司合作接辦212,睇黎都比人BAN左

如果純粹接駁東西鐵,同212客路唔多同,CFM應該好難反對到。
不過想知解會指定金匙做,唔通真係關行條覺士道同佐敦道事?

kay 發表於 2018-6-28 12:04

love_kmb 發表於 2018-6-28 11:51
如果純粹接駁東西鐵,同212客路唔多同,CFM應該好難反對到。
不過想知解會指定金匙做,唔通真係關行條覺 ...

伊院本身有接駁佐敦站小巴

以TD以往性格唔似會批多條MTR接駁

何況26本身係土瓜灣去九龍站
整條咁既短線,而捷輝一路都想做返212一段路

擺明放水都唔益捷輝

andy92 發表於 2018-6-28 13:12

kay 發表於 2018-6-28 12:04
伊院本身有接駁佐敦站小巴

以TD以往性格唔似會批多條MTR接駁

如果捷輝做肯定要收 $6.6

shing2664 發表於 2018-6-28 13:33

收$4.8好似貴左d喔

kay 發表於 2018-6-28 14:11

andy92 發表於 2018-6-28 13:12
如果捷輝做肯定要收 $6.6

不過佐敦個條咁短都4.1
其實如果26都可以開分支
捷輝行差唔多路既都可以開上去
頁: [1]
查看完整版本: 運輸署建議開辦 26 分支線 (紅磡站-伊利沙伯醫院)