LN9267 發表於 2018-11-1 10:48

運輸署建議港島52搬遷總站及開辦52P

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1738215009623067&id=803179079793336&__xts__%5B0%5D=68.ARBqtBi8p_30elOz5wUK5T4vsEfetcnSJQzVWRDVUYSjLW_Skm76W1azVUsN8zWGk7W2ebqsBnDsoIENnDSn1Vvf9PtaIDOWuf1GZxokRImogkKKNte7RDEiEl-8vf58Mkw70yA-nvFWBTGKKlwq_LsrLJ5BonmwOYUXYGSw5TlSBGc5IN19wcezHv3MNcXpo2M20GFVdH7oK1ubtCG8e0hee2g&__tn__=-R

https://www.facebook.com/803179079793336/photos/p.1738251446286090/1738251446286090/?type=3&theater

內容:
52搬遷去香港仔坊會
早上繁忙時間開兩班52P(淺水灣往香港仔)

某程度上AMS放棄石排灣,加快回車,不知道南區區議員會否反對搬遷總站呢?

wingho_cwh 發表於 2018-11-1 12:43

諗極都唔明,坊會總站明明有人用緊,點解運吉可以畀佢入紙搶人個站?

kay 發表於 2018-11-1 14:37

上次加左轉乘,原來真係縮短52
當4M香港仔個站都可以咁個陣
坊會變52總站都係預料之內

herobrine 發表於 2018-11-1 14:42

而家香港仔都唔少人係金豐等4M/52上去 4M雖然係密 但好多時落得果3 4個 清唔到條龍
係靠52落大半車人先叫做清到 到時改總站既話金豐等車上石排灣就應該仲耐
眼見而家52愈黎愈多香港仔特車就知AMS應該都唔想做石排灣

053h4 發表於 2018-11-1 15:33

kay 發表於 2018-11-1 15:45

herobrine 發表於 2018-11-1 14:42
而家香港仔都唔少人係金豐等4M/52上去 4M雖然係密 但好多時落得果3 4個 清唔到條龍
係靠52落大半車人先叫做 ...

利港有N飛車上去
但上面講坊會近LIFT,有優點

3asv6 發表於 2018-11-1 18:23

有人講有52A 淺水灣電牌,終於成真...

053h4 發表於 2018-11-2 09:31

mattwong09 發表於 2018-11-2 11:07

其實52而家有幾多班車真係會入石排灣? 上次入赤柱個人觀察,10班出赤柱嘅52起碼有9班都係香港仔特車;P

VA52-HN6509 發表於 2018-11-4 11:08

反對 52 繼續上石排灣
根本一早就應該咁改,本身赤柱就唔多人返石排灣
而家改到去香港仔街坊會個度上返石排灣都方便,影響亦係最細

不過其實唔改香港仔總站位置都無問題啦:lol
一來 52 本身都唔多人上石排灣
二來就算有人而家佢地好多都習慣左轉車上山或者自己行上去
頁: [1] 2
查看完整版本: 運輸署建議港島52搬遷總站及開辦52P