daiteioh 發表於 2006-6-27 20:03

ATV新聞:啟德計劃可能擱置

(轉自:ATV新聞)
房規局指污染問題不能解決啟德發展需擱置
按此

感想:
啟德渠污染嚴重,看來除污有點難度,
講來講去得過講的,什麼啟德偉大計劃轉眼可能變成炮影,
真是無眼睇了,到頭來只是空虛計劃一場;P;P;P

JX9097 發表於 2006-6-27 20:26

都話咗ga la...政府成日開埋哂d空頭支票
都預咗係咁嘅收場

3av188 發表於 2006-6-27 21:29

我一直都主張填左佢,係班保護維港協會人士矯枉過正,一見填海就反先搞左咁多事出黎...

nwfb1601 發表於 2006-6-27 21:59

原帖由 3av188 於 2006-6-27 21:29 發表

我一直都主張填左佢,係班保護維港協會人士矯枉過正,一見填海就反先搞左咁多事出黎...
0個班友一直都唔 gur 政府發展新區架啦...... http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/undecided.gif

中環灣仔填海又唔俾、又唔like啟德0既零填海計劃、將
南規劃拗0左咁耐先至可以再出街...... http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/undecided.gif

都唔知佢地乜都反係為乜0既......唔通反對發展新區真係
有金執? http://img.photobucket.com/albums/v337/1601/angry.gif

benchan120 發表於 2006-6-28 00:55

原帖由 daiteioh 於 2006-6-27 20:03 發表
(轉自:ATV新聞)
房規局指污染問題不能解決啟德發展需擱置
按此

感想:
啟德渠污染嚴重,看來除污有點難度,
講來講去得過講的,什麼啟德偉大計劃轉眼可能變成炮影,
真是無眼睇了,到頭來只是空虛計劃一場;P;P;P

同埋..啟德地底o既油污係未都係好難清理呢...
咁搞到個計劃都諸多困難呢....

JX9097 發表於 2006-6-28 00:56

原帖由 benchan120 於 2006-6-28 00:55 發表

同埋..德地底o既油污係未都係好難清理呢...
咁搞到個計劃都諸多困難呢....

當年都傳聞好難整得走佢哋...

Rick 發表於 2006-6-28 21:07

都唔知佢地乜都反係為乜0既......唔通反對發展新區真係
有金執?
哩種情況係外國叫NIMBYism,基本上係無乜特別原因,總之反對發展本身就係"高尚"既

M 發表於 2006-6-29 06:13

原帖由 JX9097 於 2006-6-27 20:26 發表
都話咗ga la...政府成日開埋哂d空頭支票
都預咗係咁嘅收場
西九、數碼港、沙中線,仲有漁人碼頭。
全部計劃都係只聞樓梯響,不過香港都算好架啦,起野
比外國快,如果唔係真係有排都起唔到。

如果政府係強硬少少既話,我諗西九、啟德一早就已經
發展左。

FAST 發表於 2006-6-29 11:56

原帖由 M 於 2006-6-29 06:13 發表

西九、數碼港、沙中線,仲有漁人碼頭。
全部計劃都係只聞樓梯響,不過香港都算好架啦,起野
比外國快,如果唔係真係有排都起唔到。

如果政府係強硬少少既話,我諗西九、啟德一早就已經
發展左。
數碼港叫搞掂o架啦/....

053h4 發表於 2006-6-29 20:44

頁: [1] 2
查看完整版本: ATV新聞:啟德計劃可能擱置