KC6994 發表於 2006-6-28 01:24

Volvo B7RLE / SWB6125

http://images4.fotop.net/albums4/ltdigi/postphoto/20060622_44.jpg

坐左一個單,架車行車表現一流 ,
起步有力,懸掛軟之餘又唔飄,對比架青年,感覺還要好得多
但係內裡設計....
山頂位仍然好高,行車時亦有D雜音,冷氣尚算充足,不過行得耐開始有D侷

KT6487 發表於 2006-6-28 07:54

點解國產D 巴士個轆好似架架都咁大個ge......?
同D NL262 NL263 個轆都係10粒螺絲....但國產D 巴士好似望落去大個D咁....
搞到好似成日都覺得個車身好細.....個轆就鬼咁大.....
但香港果D 單層車又冇咁既感覺gar bor....呢架B7RLE 同青年Neoplan 叫好D ....其他果D 真係好怪......
點解唔好似Dart 同B6 咁整細D 個轆呢.......好似NL 系列咁都好....望落去冇咁ge Feel....
係米咪厚薄胎呢...? D 國產巴士好似大部份都係厚胎咁....

同埋D 國產車好鍾意整到D 窗大大.....大到就黎落轆....雖然NL 都係....
但係冇怪既感覺....

2A_DL13 發表於 2006-6-28 09:13

原帖由 KC6994 於 2006-6-28 01:24 發表
坐左一個單,架車行車表現一流 ,
起步有力,懸掛軟之餘又唔飄,對比架青年,感覺還要好得多
但係內裡設計....
山頂位仍然好高,行車時 ...

我就覺得表現比我預計的強差人意,主要係冷氣唔夠,
至於避震等,唔差,不過我覺得Neoplan甚至連自動波金
龍都好過佢。

leslie 發表於 2006-6-28 10:36

高地台方面,沒法啦, B7RLE 先天不足,車尾高到...不過個樣同手工比捷聯批皇巴好,但頭燈的款式好土,仲用緊幾年前款式

仲有,如果有女士著裙坐頭轆倒後位,好似幾有走光危機...對面個男士會幾唔自然
頁: [1]
查看完整版本: Volvo B7RLE / SWB6125