cong 發表於 2019-2-11 22:35

ricky 發表於 2019-2-11 23:00

cong 發表於 2019-2-11 22:35
13D同大量路線重疊而且係最慢果條,估唔到亞皆老街前既客搭去官塘或以後既地方
...

13D行牛頭角道,一定比行觀塘道慢

tommy14D 發表於 2019-2-11 23:39

有時觀塘道大塞13D會成為救命草

EX-TL 發表於 2019-2-11 23:58

旺角 九龍城上車正常唔會知觀塘道塞得有幾甘, 咪又係見車就上.

tunghang 發表於 2019-2-12 00:54

hokachung 發表於 2019-2-11 18:15
13D亞皆老街至新蒲崗一段幾乎無人落車,似乎已經畀20號界走曬啲客

20呢段路呢個時間都唔多客啦

ricky 發表於 2019-2-12 10:37

出番啟業行觀塘道咪一樣塞:lol

TankKingEH9697 發表於 2019-2-12 10:58

13D都冇咩好討論
收車係指定動作 自古以黎都係等45+分鐘常客;P
13D 16各有客路 基本上唔會點叫兩飛
加上16密過佢
呢條線唔係你搭唔搭 係厹司俾唔俾你搭:lol

EX-TL 發表於 2019-2-12 11:08

十多年前返大角咀搭13D裕民坊上車, 同時有部28A上樂華, 通常我部13D去到牛頭角街市/振華道交界, 部28A已經收工私到落黎爬頭返廠, 所以正確黎講行牛頭角道係慢過行康寧道+振華道.

EX-TL 發表於 2019-2-12 11:13

TankKingEH9697 發表於 2019-2-12 10:58
13D都冇咩好討論
收車係指定動作 自古以黎都係等45+分鐘常客
13D 16各有客路 基本上唔會點叫兩飛

同太多路線重疊, 加上新開條分支213D收得貴, 回車又快D, 一甩即刻大條道理拉正線13D救火.

不過好似樓主呢D時間, 就最好唔收好過, 213D收左工, 其他選擇亦唔見得有幾好, 13D始終有佢捧場客.

TankKingEH9697 發表於 2019-2-12 11:33

EX-TL 發表於 2019-2-12 11:13
同太多路線重疊, 加上新開條分支213D收得貴, 回車又快D, 一甩即刻大條道理拉正線13D救火.

不過好似樓主呢 ...

夜晚先係收車時機
本身都疏 唔爭在 ;P
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 13D 東行客量報告