jaclam 發表於 2019-2-20 23:30

新巴 94A 改路

由 2019 年 2 月 24 日起,新巴 94A 往利東方向取消繞經香港仔內街之安排,改為直駛香港仔大道,原有 香港仔中心 及 湖北街 巴士站予以取消,亦代表 湖北街 巴士站同日起停用。

Fyi: http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E201900535a03.pdf

053h4 發表於 2019-2-20 23:33

Ravenclaw 發表於 2019-2-21 00:01

冇記錯應該系18-19 RPP項目,但有冇人可以解釋下為何要停漁暉道而唔跟98行...

kiwai 發表於 2019-2-21 00:26

東勝道仲有冇巴士行?

jaclam 發表於 2019-2-21 06:58

冇記錯應該系18-19 RPP項目,但有冇人可以解釋下為何要停漁暉道而唔跟98行... ...

可能係完全唔想塞入內街

kay 發表於 2019-2-21 07:20

其實如果按顧問份野做
只剩下98/595未搬去市政大廈做上落客點

今年對香港仔區議員黎講,踢走晒巴士唔入中心係一大政績

但其實好似7號,當年都建議過回程唔停湖北街,當年石漁選區朱立威係反對
N年後無左件事

94A去程唔入中心,慳到幾分鐘時間,其實對巴士公司黎講唔係無著數

HR1377 發表於 2019-2-21 09:33

kay 發表於 2019-2-21 07:20
其實如果按顧問份野做
只剩下98/595未搬去市政大廈做上落客點

如果香港仔區議員不是某小巴公司代表,相信南區巴士服務有重大改善

eric278 發表於 2019-2-21 10:10

冇記錯應該系18-19 RPP項目,但有冇人可以解釋下為何要停漁暉道而唔跟98行... ...

2018-2019BRPP並無94A改道建議。

dydx 發表於 2019-2-21 10:17

kiwai 發表於 2019-2-21 00:26
東勝道仲有冇巴士行?

冇啦,7同94A同時撒走,剩番一堆小巴(紅綠都有)

053h4 發表於 2019-2-21 10:45

頁: [1]
查看完整版本: 新巴 94A 改路