roquelcm 發表於 2019-3-17 11:46

ryumew 發表於 2019-3-17 02:13
屯門醫院至東院道那個醫院????

東華東院囉……;P

FBI2 發表於 2019-3-17 11:58

PC2625 發表於 2019-3-17 00:03
如有 962H, 應往來屯門醫院

創富道往小欖精神病院,專載新城高層

樂仔〞 發表於 2019-3-17 12:41

KW2523 發表於 2019-3-16 17:06
應該一開始都係跟區份?60(屯市,ref. 60M,60X)->960(經屯市)

61(安友,ref. 61M,61X)->961(經安友)

969 後面 970 已出現,咁向返前數 number 都正常嘅

alcc172517 發表於 2019-3-17 16:41

shakugan2005 發表於 2019-3-16 00:22
青山灣/置樂唔該叫952/953, 屯門碼頭唔該叫959, N擺開前面就擺返係前面, 新開經深井路線可以叫N952/N953/ ...

如果真係要跟既話應該要將967改做965,原號碼掉去兆康過海線

shakugan2005 發表於 2019-3-17 17:12

alcc172517 發表於 2019-3-17 16:41
如果真係要跟既話應該要將967改做965,原號碼掉去兆康過海線
九巴自己都唔跟, 63R唔去洪水橋, 868唔去元朗, 咁人地更加唔洗跟, 只係城巴要接住落個962出黎, 咁理得係963定952/959都得, 只不過叫952/959會跟返果區好D姐, 但都唔洗咩962G/X962/962N, 咁多數字可以用係要X擺頭N擺尾, 連邊架係全日都難分, 唔同路線已經夠複雜仲要962B唔同時段唔同總站+冇回程, 962X睇落好似全日線但0830先開頭車

hk20020062 發表於 2019-3-17 22:16

係咪真係多客到咁?

neoplan720p 發表於 2019-3-17 23:50

FBI2 發表於 2019-3-17 11:58
創富道往小欖精神病院,專載新城高層

第一個要載,就係果條智障低B黃。

miklcct 發表於 2019-3-18 10:52

shakugan2005 發表於 2019-3-17 17:12
九巴自己都唔跟, 63R唔去洪水橋, 868唔去元朗, 咁人地更加唔洗跟, 只係城巴要接住落個962出黎, 咁理得係96 ...

868憑乜一定要去元朗?8字頭係馬場線,去馬場就得啦。868又係獨立一條線,無任何支線。

係63R呢個有問題至真(同63X毫無關係)

KW2523 發表於 2019-3-18 15:23

miklcct 發表於 2019-3-18 10:52
868憑乜一定要去元朗?8字頭係馬場線,去馬場就得啦。868又係獨立一條線,無任何支線。

係63R呢個有問題 ...

64(K)排前一位數,65K同理

Kookaichun 發表於 2019-3-19 21:02

乘客通告
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 新線962G開辦