talktogether 發表於 2019-4-10 20:47

34條19座公共小巴落實加價 最高加幅15.1%

https://skypost.ulifestyle.com.h ... 落實加價%20最高達15.1%2525

da87 發表於 2019-4-10 23:06

要供新車呀老細:lol

JX9097 發表於 2019-4-11 11:23

當年馬生唔係好大聲話加到19座, 3年內唔加價咩?
法例一通過都唔夠3個月, 新界101/ 102系即刻加價
根本就係神又係佢, 鬼又係佢

JU2541 發表於 2019-4-11 14:42

根本就係 ...

棉記標低少少價搶住標返黎
兩年唔夠就加價 15%

呢個你又點睇?

talktogether 發表於 2019-4-11 17:43

JU2541 發表於 2019-4-11 14:42
棉記標低少少價搶住標返黎
兩年唔夠就加價 15%

棉記條84就好好,開辦4年亦冇加過價

kc_loo 發表於 2019-5-2 10:46

根本就係 ...

仲要加得好利害, 車又小左, 之後人都小埋,
好好地一條線, 俾佢玩到半死

JX9097 發表於 2019-5-2 11:36

kc_loo 發表於 2019-5-2 10:46
仲要加得好利害, 車又小左, 之後人都小埋,
好好地一條線, 俾佢玩到半死

依家除非喺新蒲崗/ 九龍灣返景林
否則依家都盡可能避免等佢

好似旺角咁, 以前會坐官旺轉102系
依家直接行去坐98C算數
直頭買佢怕

P.S. 早幾日女朋友喺觀塘等102S (around 0000)
      等咗半個鐘都冇車 (唔係冇位飛站)
      前面有人聲稱等咗45分鐘
      結果自己喺小巴站夾泥鯭再截的士

10598C 發表於 2019-5-2 13:23

一係就係少加價,但就大部分仲係16坐,仲要唔少殘車(寶林105甚至10M);一係就係加價重手,但就多啲19座(坑口101M同102)

其實唔夠人手先係致命傷...

MCMoore 發表於 2019-5-2 14:00

十二點幾計,快快趣趣上咗A29好過啦

kc_loo 發表於 2019-5-2 14:03

我都唔止一次牛頭角 / 油站等唔到102, 最後睇住app 上A29而家102 唔可以當首選, 一定要避開, 實在真係非常惡等
其實我都明佢成本係上升, 佢車靚, 本身加價我都係慢慢接受
但最頂佢唔順又係佢自己話加3個位唔加價,
而家加價仲減車減到仲衰過巴士
真係好好地一條線做到咁

頁: [1] 2
查看完整版本: 34條19座公共小巴落實加價 最高加幅15.1%