lsc04d11 發表於 2019-4-19 13:21

app寫290a 牌寫290 最後真係一架290a

九巴欺騙乘客 明明係架290a 卻顯示290!大把荃灣客唔上車 被fake了
事緣我食完吉野家 check住開車時間 但食完啲野 等唔到290 有290a都ok la 點知app話290a黎 黎既卻係一架290 車內豬紙都係290 但去到順利竟然上客 都知不妙了

重點 係呃左一班等290a去順利秀茂坪既荃葵客
已向九巴反映 要打格仔 截圖後補
討論點
令我知道既係一名順利截車客 連290佢都截。。。
然後成堆順利客不停問經唔經坑口 經唔經咩咩咁 講到自己同290好陌生咁。。。
成堆生客坐在上層話去將軍澳拜山 喺黃大仙時先討論緊呢架290係快線定慢線宜家咁 實令佢地以為290係慢啲嗰條
沿途順利秀茂坪冇人理係290定290a 淨係問問問仲要秀茂坪一見290都好主動截車

MT695 發表於 2019-4-19 14:33

無人問做咩跟290A行?

樂仔〞 發表於 2019-4-19 14:39

出錯電牌啫,不過點解唔係發覺有問題時就問司機係咪攬錯牌 :L
呢 D 情況向九巴投訴啦

lsc04d11 發表於 2019-4-19 15:17

宜家邊有人敢直接挑(車長)機嫁?同埋挑左 都幫唔到喺荃葵死等車既朋友
我上車前 都有對男女不停查app

我原本都想開口問 但見到車內豬紙係290。。。。 拎個app既eta data,邊夠力氣去challenge人?

miklcct 發表於 2019-4-19 16:18

宜家邊有人敢直接挑(車長)機嫁?同埋挑左 都幫唔到喺荃葵死等車既朋友

搭親58P,車內豬紙基本上都係58M嘅啦

74queen 發表於 2019-4-19 16:36

唔係叫你 challenge人咁嚴重
見到同 app唔啱咪問句 師傅呢架290定290A? 可能個司機真係跳到自己都亂咗一時記錯
有時搭車見未轉方向都會咁問一問 順便提司機搞牌

MT695 發表於 2019-4-19 17:19

無人叫你問候車長,禮貌地問一句好正常
同埋290變290A隨時準時變遲到

rusf101001 發表於 2019-4-19 18:22

miklcct 發表於 2019-4-19 16:18
搭親58P,車內豬紙基本上都係58M嘅啦

唔通搭特別線就老奉得正線張豬紙甚至冇豬紙咩:Q

796219M 發表於 2019-4-19 18:29

咁你知唔知報站機同八仔機佢入左290/290A?

tommy14D 發表於 2019-4-19 18:50

796219M 發表於 2019-4-19 18:29
咁你知唔知報站機同八仔機佢入左290/290A?

應該一樣㗎喎,213S都係照出213M個收費
頁: [1] 2 3
查看完整版本: app寫290a 牌寫290 最後真係一架290a