巴士遊樂團 發表於 2019-5-22 16:18

九巴268P線回程加班

根據巴典上Cnquate兄的編輯,268P線下午回程班次將會在27/5增至兩班車,開出時間為17:50和18:10。

Quanta 發表於 2019-5-22 16:24

幾時巴典上面一個edit 都變埋消息來源...

巴士遊樂團 發表於 2019-5-22 16:31

Quanta 發表於 2019-5-22 16:24
幾時巴典上面一個edit 都變埋消息來源...

我在巴典睇過該人兄嘅編緝亦沒被人cancel過,再加上佢喺巴典嘅作風唔似破壞者,我相信佢只係未找到可靠嘅消息即。

cnquate 發表於 2019-5-22 17:18

巴士遊樂團 發表於 2019-5-22 16:31
我在巴典睇過該人兄嘅編緝亦沒被人cancel過,再加上佢喺巴典嘅作風唔似破壞者,我相信佢只係未找到可靠嘅 ...

巴典用戶「Cnquate」所發表嘅消息從來都唔係可靠來源,當然如果你覺得係流嘅可以向管理員舉報。

lsc04d11 發表於 2019-5-22 17:20

268a又一班,268p又多一班 其實係咪268c少兩班? 睇黎好快又有post講268c調整班次

巴士遊樂團 發表於 2019-5-22 17:27

lsc04d11 發表於 2019-5-22 17:20
268a又一班,268p又多一班 其實係咪268c少兩班? 睇黎好快又有post講268c調整班次 ...

可能268C會加車呢:lol:lol.........

238X 發表於 2019-5-22 18:11

cnquate 發表於 2019-5-22 17:18
巴典用戶「Cnquate」所發表嘅消息從來都唔係可靠來源,當然如果你覺得係流嘅可以向管理員舉報。
...

... 其實嗰個巴典用戶係咪就係閣下?

======

不過應該咁講,任何可以自由編輯、加料嘅嘢(包括維基百科、某數字網)都唔係可靠來源。報料一定係自己有證據、資料喺手先好做。

同埋真係要教育下普羅大眾,唔好有個錯覺,覺得有料報好威。

lsc04d11 發表於 2019-5-22 20:42

238X 發表於 2019-5-22 18:11
... 其實嗰個巴典用戶係咪就係閣下?

======

所以當時成日有D人,俾個source係無聊到死又唔係真實存在既野,咩咩邊到既垃圾桶,火星上既唔知邊個國度,o個d叫人點信呀?
係講得出既就唔怕講,如果根本係公司機密而要o係度爆料,你就不如唔好講「住」……

238X 發表於 2019-5-23 11:03

lsc04d11 發表於 2019-5-22 20:42
所以當時成日有D人,俾個source係無聊到死又唔係真實存在既野,咩咩邊到既垃圾桶,火星上既唔知邊個國度 ...

巴典嗰啲地方,有流料都好易捽走,其實無乜所謂

我比較介意樓主無查清楚人哋啲料點嚟就去轉載嚟呢度

呢個係態度 + 風險問題

巴士遊樂團 發表於 2019-5-23 11:48

小弟貴為hkitalk新手,難免會喺出post時出現問題。我真係多謝上述咁多位師兄對我出post嘅意見,並會嘗試作出改善。

但係有一位可信任師兄做得依過編輯,其實代表了已經有依過改動嘅消息。雖然改動實施日期可能同出post嘅唔一樣(就好似268A加回程咁,開頭出post時目期為5月6號,依家就話喺5月27號),但係有着依個消息其實已經可以出定post嗰喎。
始終hkitalk並非巴典,唔使太需要好似巴典咁提供「可供查證」原則嘅。

頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴268P線回程加班