hkitalk.media 發表於 2019-6-26 21:05

屯門公路轉車站九巴客務站進度

設於屯門公路轉車站(屯門方向)的九巴客務站工程進行得如火如荼。從室外可見,室内設有高凳、高桌、九巴款式櫃和電視機,室外則裝上了月票售賣機和兩盞滅蚊燈。
相片由英雄不留名提供

hkitalk.media 發表於 2019-6-26 21:09

KW2523 發表於 2019-6-26 21:17

屯轉過對面站冇欖隧咁方便,屯門方向絕大部份組合第二程都免費,裝市區方向會更便利拍完第一程先發現負咗嘅客

不過同時要搬返走市區方向個月票售賣機去對面似乎就繁複咗D

nokia 發表於 2019-6-26 21:44

不如開間starbucks實際啲

shakugan2005 發表於 2019-6-26 22:13

nokia 發表於 2019-6-26 21:44
不如開間starbucks實際啲

唔係7-11?

ATE24 發表於 2019-6-27 08:56

屯轉過對面站冇欖隧咁方便,屯門方向絕大部份組合第二程都免費,裝市區方向會更便利拍完第一程先發現負咗嘅客 ...

出市區方向部月票機並冇搬走

10598C 發表於 2019-6-27 10:12

屯轉過對面站冇欖隧咁方便,屯門方向絕大部份組合第二程都免費,裝市區方向會更便利拍完第一程先發現負咗嘅客 ...
間7-11又唔係淨係得增值功能...
倒不如九龍方向直接整個增值機仲實際 (月票機有冇得增值?)

如果送252車尾可以入去食啲野涼陣冷氣先都得:lol

KW2523 發表於 2019-6-27 13:20

10598C 發表於 2019-6-27 10:12
間7-11又唔係淨係得增值功能...
倒不如九龍方向直接整個增值機仲實際 (月票機有冇得增值?)

月票機唔可以增值,試過一次自己想轉263但係拍完59M一程之後發現負咗->屯轉落車增唔到->上咗67M入葵芳增值->上返46X:D

69x69m 發表於 2019-6-27 22:12

我個人比較想佢整間ok便利店多d,七仔好貴

另外,其實裡面全部靠牆位置整d半站立式既金屬椅仲好啦,宜家放張檯同椅又佔空間,又多左一d清潔問題

lsc04d11 發表於 2019-6-27 22:24

點解有人會覺得部月票機可以增值? 都冇位收錢 eps增值中過招後增值機都冇非現金增值既方法月票機宜家有qr code及指示你最近既增值點喺邊我真係好想知屯轉嗰部會叫人去邊增值(帝濤灣百佳定international/fusion?)
頁: [1] 2
查看完整版本: 屯門公路轉車站九巴客務站進度