可愛飛滋 發表於 2019-7-5 18:16

leungky0528 發表於 2019-7-5 19:17

ricky 發表於 2019-7-5 15:40
司機原本係沿繞道管道中線行,當自己渣緊對家的720X,開始有好多乘客話佢行錯路,便夾硬過雙白線靠左線 ...

問題係九巴都未有路線直踩繞道
個司機呢下似無常識多啲囉

ricky 發表於 2019-7-5 21:51

可愛飛滋 發表於 2019-7-5 18:16
關唔關果頭而家改路改到亂哂事呢? 我自己揸車都有時會亂

明顯無乜操線就臨時拉夫去渣車

rusf101001 發表於 2019-7-5 22:39

238X 發表於 2019-7-5 13:12
上 TCU,唔好開司機名或者車牌投訴,淨係日期時間路線就算。咁嘅話至少收投訴嗰個知你唔係針對司機先。假如 ...

淨係日期時間路線就算
呢d特別線開唔開名都知la

KE7066 發表於 2019-7-5 23:10

238X 發表於 2019-7-5 13:12
上 TCU,唔好開司機名或者車牌投訴,淨係日期時間路線就算。咁嘅話至少收投訴嗰個知你唔係針對司機先。假如 ...

上得 TCU 就會轉交九巴跟進
九巴就會睇返當日巴士嘅 GPS Record
有日期有時間開唔開車牌要搵返部車都好容易,事關唔容易佢都要做返份 report 交返比 TCU 然後轉交比投訴人

ky927 發表於 2019-7-6 00:12

ricky 發表於 2019-7-5 15:40
司機原本係沿繞道管道中線行,當自己渣緊對家的720X,開始有好多乘客話佢行錯路,便夾硬過雙白線靠左線 ...

明呀!其實同隧道一樣之嘛,你無事無幹cut雙白,實收信啦咁多閉路。

ricky 發表於 2019-7-6 00:14

ky927 發表於 2019-7-6 00:12
明呀!其實同隧道一樣之嘛,你無事無幹cut雙白,實收信啦咁多閉路。

好彩當時管道唔係咁多車行,忽然切雙白線好危險。

TankKingEH9697 發表於 2019-7-6 12:34

重是咪89 order? Lol

238X 發表於 2019-7-8 01:45

KE7066 發表於 2019-7-5 23:10
上得 TCU 就會轉交九巴跟進
九巴就會睇返當日巴士嘅 GPS Record
有日期有時間開唔開車牌要搵返部車都好容 ...

咁佢要搵資料係佢嘅事,最多自己聲明埋認為件事唔係前線員工問題

衰啲講句,如果個員工真係因為咁無得撈,以而家時勢佢都一定會嘈到拆天,咁到時大家就會知誰是誰非

ricky 發表於 2019-7-8 11:10

今日再搭無事,半小時到灣仔。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 搭兩次九巴302師傅都行錯路