rickypapa 發表於 2019-8-13 21:52

有冇人覺得 290A 線報站特別多廣告 ??

我經常幫襯 290 / 290A 線的
290A 差唔多兩三個站就播一個內容大致係咩過對面馬路轉乘 A31
把聲又煩,又大聲,大聲到聽住歌都聽到,發音又唔準
投訴過九巴都不獲回覆,真心煩

但 290 又冇呢個廣告喎

82M 發表於 2019-8-13 22:26

新巴城巴都有賣廣告,係九巴賣廣告好似賣得麻煩過人,講野又累贅,點解唔學下人地新巴城巴賣廣告簡潔明快,又唔駛出聲煩到人

lsc04d11 發表於 2019-8-13 22:30

290冇咩?唔好玩啦   290x都ok...

rickypapa 發表於 2019-8-13 23:01

82M 發表於 2019-8-13 22:26
新巴城巴都有賣廣告,係九巴賣廣告好似賣得麻煩過人,講野又累贅,點解唔學下人地新巴城巴賣廣告簡潔明快, ...

係囉,淨文字都好

rickypapa 發表於 2019-8-13 23:04

lsc04d11 發表於 2019-8-13 22:30
290冇咩?唔好玩啦   290x都ok...

290 係有,但好似得 290A 有款係咩過對面馬路轉乘果把女聲齊曬三種語言,英文同普通話充滿港式風情
每次一聽都好煩燥,最密係每兩個站播一次

tzuyu.taiwan 發表於 2019-8-13 23:06

有公司覺得洗腦式宣傳可以搶到嫌A29P疏嘅旅客嘛;P

10598C 發表於 2019-8-13 23:14

rickypapa 發表於 2019-8-13 23:04
290 係有,但好似得 290A 有款係咩過對面馬路轉乘果把女聲齊曬三種語言,英文同普通話充滿港式風情
每次 ...

可能因為290A先搶到最多客掛...
290主要服務範圍,城巴競爭力大啲

試過一程車播三四次龍運優惠
而除咗成日叫人搭龍運,仲不時播個934特快荃灣往HKI
聽到煩

ricky 發表於 2019-8-14 09:34

仲有無宣傳934?

dydx 發表於 2019-8-14 10:22

10598C 發表於 2019-8-13 23:14
可能因為290A先搶到最多客掛...
290主要服務範圍,城巴競爭力大啲

朝朝搭234X入荃灣去到美孚一定播934

心諗:鬼唔知934快咩,有車一早幫襯咗啦

lsc04d11 發表於 2019-8-14 11:39

ricky 發表於 2019-8-14 09:34
仲有無宣傳934?

前日搭36a都有 但唔明點解唔係直接sell 936....
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 有冇人覺得 290A 線報站特別多廣告 ??