ky927 發表於 2019-8-18 22:01

qunow 發表於 2019-8-18 21:26
如果你想19號唔再做8X嘅支線,唔再做柴小不經筲箕灣鰂魚涌直達北角嘅特快線,回復2013年前嘅角色,咁就唔 ...

咁當然純8X要執返密,19就拉返鬆。槓桿原理啫

S3BL448-CTB2289 發表於 2019-8-18 23:34

tzuyu.taiwan 發表於 2019-8-18 19:07
冇錯,係8.4嘅18X,唔係9.5嘅88X

俾著九巴肯定會用後者搞,係得新城咁唔識搵錢 ...

柴灣開既18X特班係收 88X價 $9.5 架... 去到筲箕灣先分段番 $8.4

lsc04d11 發表於 2019-8-19 08:33

係囉 都唔知邊個盲目啲名係18x 因為可以行多段英皇道先上東廊用19p唔用19都係可以行多段英皇道 仲要19p沿途都有呻班次唔夠用興華加康翠客量再加筲箕灣一堆 先係必賺家嘛(應該話賺多啲嘅保證 既然係咪都要開一班車)

qunow 發表於 2019-8-19 18:50

lsc04d11 發表於 2019-8-19 08:33
係囉 都唔知邊個盲目啲名係18x 因為可以行多段英皇道先上東廊用19p唔用19都係可以行多段英皇道 仲要19p ...

???

qunow 發表於 2019-8-19 18:52

ky927 發表於 2019-8-18 22:01
咁當然純8X要執返密,19就拉返鬆。槓桿原理啫

需要加車先做到兩邊都有合理班次?

ky927 發表於 2019-8-19 19:10

qunow 發表於 2019-8-19 18:52
需要加車先做到兩邊都有合理班次?

19做流水,非繁行返30分鐘一班,咁應該可以tun返車俾8X

qunow 發表於 2019-8-20 02:02

ky927 發表於 2019-8-19 19:10
19做流水,非繁行返30分鐘一班,咁應該可以tun返車俾8X

粗略估計,唔加車可能只能夠做到~60分鐘一班?
頁: 1 [2]
查看完整版本: 城巴路線19試行開繁忙時間經康翠台的班次