ricky 發表於 2019-9-4 22:31

ky927 發表於 2019-9-4 19:18
22改走線重要過加班次.......

疊埋心水做又一城樂富九龍城啟德九龍灣兒童醫院/碼頭

你咁改法,11D幾乎可以光榮收工;P

kaiyip24 發表於 2019-9-4 22:42

22有無搶到24,如果照區議員所講沐虹街有九十幾人想搭22,當中至少三分一應該係去牛津道一帶,估計呢批客以前應該係幫襯24的。

tzuyu.taiwan 發表於 2019-9-4 23:11

ricky 發表於 2019-9-4 22:31
你咁改法,11D幾乎可以光榮收工

咁又唔會,11D朝早只做觀塘道去聯合道嘅學生客都夠做

ricky 發表於 2019-9-5 10:08

kaiyip24 發表於 2019-9-4 22:42
22有無搶到24,如果照區議員所講沐虹街有九十幾人想搭22,當中至少三分一應該係去牛津道一帶,估計呢批客以 ...

22的部分客量應該係九龍塘的學生。

ricky 發表於 2019-9-5 10:11

ky927 發表於 2019-9-4 19:18
22改走線重要過加班次.......

疊埋心水做又一城樂富九龍城啟德九龍灣兒童醫院/碼頭

你想好似以前85號小巴咁行?

巴士遊樂團 發表於 2019-9-5 10:40

講真, 22真係要加班,依家係九龍塘番學,要等好耐先有一班22番屋企:funk::funk:

leungky0528 發表於 2019-9-5 12:44

講真, 22真係要加班,依家係九龍塘番學,要等好耐先有一班22番屋企 ...

等得22總會預多啲時間響站附近行下吧?

JCTK 發表於 2019-9-5 19:06

係加都應該加條22A 上下繁開0725/0755/1755/1825, 直行太子道西去到太子站跟返1/1A上界限街然後入達之路返又一城

EX-TL 發表於 2019-9-5 21:01

leungky0528 發表於 2019-9-5 12:44
等得22總會預多啲時間響站附近行下吧?

諗唔到九龍塘學校區有咩行.

ricky 發表於 2019-9-5 22:55

講真, 22真係要加班,依家係九龍塘番學,要等好耐先有一班22番屋企 ...

開線時客量死下死下,差啲以為做唔住。
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 有區議員要求城巴22號上繁加班