wln162 發表於 2019-10-5 10:54

昨晚和今天小巴服務情況一問

昨晚主要道路被堵塞,多個鐵路站遭打砸,自昨晚2230時起鐵路全線停駛至今.

各線小巴客量有否明顯增加?最新路線和收費如何?

有臨時加開紅色小巴線?請告知大約路線,停靠處.

有小巴需停駛或改道嗎?

andy92 發表於 2019-10-5 13:50

元朗-置樂 $15 起

khl265 發表於 2019-10-6 17:45

4/10 因為巴士地鐵停駛,大量的士唔開工,南區巴士只開90、97

2000後班班港島28s往碧瑤灣方向喺禮頓道電車站已經上爆,2230堅尼地道起碼有三車人上唔到車

2100後來往跑馬地嘅置富37A/B、38停駛,除43M往華富及港島23往置富華富外完全無車,23加強服務,依我所見新昌特登套晒啲19座出來行23號,算係咁

acc1368 發表於 2019-10-6 21:43

4/10 紅頂視禁區如無物
反正都無人捉
九龍-元朗30/40/50/100 兼行屯門公路

jessc 發表於 2019-10-7 10:07

九龍-元朗算平
美孚-福來邨收40元一樣爭住上, 直至九巴11時許派免費車去荃灣/青衣,d小巴先落價做15/20元。

andy92 發表於 2019-10-8 17:59

輕鐵 614/615 停駛,置樂至元朗線維持 $10

mrwongkh 發表於 2019-10-8 19:37

今天早上將軍澳 10M / 102 / 105 打左好幾個蛇餅!

KC3555 發表於 2019-10-8 23:16

andy92 發表於 2019-10-5 13:50
元朗-置樂 $15 起

我有同事話收$20。

Ohm 發表於 2019-10-9 00:02

紅van趁火打劫必須被清算,希望之後大家個個都可以做到罷搭紅van

wingho_cwh 發表於 2019-10-9 11:12

Ohm 發表於 2019-10-9 00:02
紅van趁火打劫必須被清算,希望之後大家個個都可以做到罷搭紅van

咁唔係個個都趁火打劫架嘛,的士都大把害群之馬趁火打劫架啦,Uber 瘋狂加乘都係趁火打劫架啦,不如全部都唔好搭,行路大法好?

利申:麗城荔枝角嗰位哥哥仔睇落幾好服務,呢 d 應該要讚下

頁: [1] 2
查看完整版本: 昨晚和今天小巴服務情況一問