Kj2052 發表於 2019-10-11 18:53

A31調整班次

荃灣開班次微調,機場開改為12-15分鐘一班
Source:長安巴士站豬紙,詳見下圖

kingprowm 發表於 2019-10-13 11:51

其實 A31 班次都好疏,機場港珠澳方向最密都只係得 15 20 分鐘一班
日間時間應開 10 至 12 分鐘一班才合理,星期六 11 點幾 A31 有半車以上的人在港珠澳落車

平田 發表於 2019-10-29 21:47

之前荃灣開有12分鐘班次,可能調左一班車去行A38

T277 發表於 2019-10-29 21:57

家陣HZMB熱潮過晒,政治活動又成功嚇走大陸人,連本地客都少左外遊,調整下班次實屬正常,以前開太密搞到E線成日收車先唔正常

kingprowm 發表於 2019-10-30 08:20

最近機場快線中午都開始唔停青衣站,理應加密 A31

GD1570 發表於 2019-10-30 09:16

kingprowm 發表於 2019-10-30 08:20
最近機場快線中午都開始唔停青衣站,理應加密 A31

:L一個星期得一至兩日中午機場快綫唔停青衣站,仲要不定時,就咁當加班車咁做咪得囉。

FBI2 發表於 2019-10-30 11:35

T277 發表於 2019-10-29 21:57
家陣HZMB熱潮過晒,政治活動又成功嚇走大陸人,連本地客都少左外遊,調整下班次實屬正常,以前開太密搞到E ...

a31仲係好爆,雖然冇以前咁多,但都仲係爆.

本地客少左外遊? 你講下好啦. 而家香港係少左好多大陸人,但香港人北上或過大海既人數冇減到.

Ricky403 發表於 2019-10-30 13:00

荃灣開同九巴網班次唔一樣,九巴網係
星期一至五
0520-1020 12-15
1020-0000 20
星期六、日及公眾假期
0520-0805 12-15
0805-0000 15-20
機場開就冇班次,0730後直至0000尾車寫10-20
而ETA顯示係對開15-20分鐘一班 (有一架加班車)

kingprowm 發表於 2019-10-30 18:19

FBI2 發表於 2019-10-30 11:35
a31仲係好爆,雖然冇以前咁多,但都仲係爆.

本地客少左外遊? 你講下好啦. 而家香港係少左好多大陸人,但香 ...

A31 都唔係靠大陸人支撐,都係荃灣和青衣本地居民為主

dogdog002 發表於 2019-10-30 23:51

kingprowm 發表於 2019-10-13 11:51
其實 A31 班次都好疏,機場港珠澳方向最密都只係得 15 20 分鐘一班
日間時間應開 10 至 12 分鐘一班才合理 ...

始終唔係返工綫

人流分散好多

唔洗咁密

頁: [1] 2
查看完整版本: A31調整班次