WongKinYat_WKY 發表於 2019-11-3 21:19

88係秀茂坪同寶達邨既客量

88繁忙時間經常頂閘, 究竟寶達同秀茂坪佔幾多成客量呢?定係純粹靠安達臣撐起成條線?

tommy14D 發表於 2019-11-4 06:36

見過大時大節未到安達已冇位坐

TankKingEH9697 發表於 2019-11-8 17:39

早繁寶達前接近坐滿窗口 安泰打爆
但好多時上到安達都係前車爆 後車半滿

T277 發表於 2019-11-8 19:50

88呢條線做太多類客,班次又唔係密,搞到供不應求:'(
成個觀塘山去全新界東/大陸, 最直接都係靠佢去大隧/沙市轉車, 南行班次由下繁起至深夜都起碼有廿個客喺大圍等, 唔少好明顯係大陸番來, 沙田就更多呢類客, 但通常見無位坐都會等下架, 所以一般有大量企位上公路, 應付到大埔,北區轉車客

計我話,上繁開幾班分別去科學園/埔工/上水站既線真係諗得過

ricky 發表於 2019-11-8 20:45

88在繁時同非繁時差好遠,我在夜晚八點在彩虹搭88去河畔花園,當時全車唔夠20人入隧道。;P

tommy14D 發表於 2019-11-8 22:17

88呢條線做太多類客,班次又唔係密,搞到供不應求
成個觀塘山去全新界東/大陸, 最直接都係靠佢去大隧/沙市 ...

去到新年中勁,大圍站可以落成半車客,不過點都唔夠214勁,係安達臣黎講啲客量比較差

CRH5 發表於 2019-11-8 22:55

88呢條線做太多類客,班次又唔係密,搞到供不應求
成個觀塘山去全新界東/大陸, 最直接都係靠佢去大隧/沙市 ...

下繁大老山返安達臣、秀茂坪成日都頂閘、留後 wor

WongKinYat_WKY 發表於 2019-11-8 23:17

tommy14D 發表於 2019-11-8 22:17
去到新年中勁,大圍站可以落成半車客,不過點都唔夠214勁,係安達臣黎講啲客量比較差 ...

再差都唔夠213D差, 更何況88都唔叫差, 即使係213D, 客量都唔低,至少兩條線繁忙時間班班都頂閘

南韓金仔 發表於 2019-11-8 23:17

頁: [1]
查看完整版本: 88係秀茂坪同寶達邨既客量