tonyng 發表於 2019-11-16 20:12

271X「終於有」去程服務了

九巴及龍運公布最新交通消息(19:00)

九巴及龍運有以下服務安排:

【九巴於尖沙咀安排特別路線,全日特快來往大埔 – 271X】
271X - 循環線運作,於富亨開沿271原路至吐露港公路,經青沙公路並加停轉車站,到廣東道跟271X沿路返回大埔

SMP 發表於 2019-11-17 02:24

班次頻密, very good

cobalt174 發表於 2019-11-17 03:59

其實係變相類似T271嘅嘢開辦
可能九記見到好嘅話可能會開返T271

南韓金仔 發表於 2019-11-17 14:01

AVW28 發表於 2019-11-17 14:55

OT: 馬鞍山區的286C終於都全日服務了,86C則暫停服務。古先生和九巴的願望也實現了。:lol:lol:lol

回正題:
其實一d原本做開兩繁既路線係內戰呢幾日做全日(如樓主講既271X、我講既286C,當然仲有T270、75X太子道東特車、982X和985等等),有無機會係巴士公司想趁機會試水溫?當然就我所講既86C,路況係暫時唔許可重開。

天空之神 發表於 2019-11-17 15:12

其實 271X 應該停完半島轉出九龍公園徑上公路,271 改返尖摩開,唔入廣東道
慳左既時間值得比多$1

paul2357paul 發表於 2019-11-17 15:27

OT: 馬鞍山區的286C終於都全日服務了,86C則暫停服務。古先生和九巴的願望也實現了。

回正題 ...
多謝哂九巴肯大避九龍塘旺角及東鐵馬料水斷纜,
因此例如「281C」,「287D」,「X281A」,「235X」,「41X」亦應運而生。{:3_51:}

https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-1152390-1-1.html

paul2357paul 發表於 2019-11-17 15:43

OT: 馬鞍山區的286C終於都全日服務了,86C則暫停服務。古先生和九巴的願望也實現了。

回正題 ...

86C關乜事?
可改行老龍。

GR1473 發表於 2019-11-17 16:16

AVW28 發表於 2019-11-17 19:04

paul2357paul 發表於 2019-11-17 15:43
86C關乜事?
可改行老龍。

係就係!我估係九巴未想重開而已。
頁: [1] 2
查看完整版本: 271X「終於有」去程服務了