FY5856 發表於 2019-11-21 08:57

九巴新款站頭路線資訊紙

原來呢期老九無聲無息咁出左 垃圾紙V2
暫時見用 V2 既應該有 86, 214P
不過佢換垃圾紙V2既時候又唔係全個站換晒V2喎,可以上面V2下面V1咁樣
而且同一條線都可以又有V1又有V2咁樣

同埋仲有一樣野大家一直都忽略左
就係佢地啲站牌而家啲字母係冇整細佢
一直以來啲站牌路線號碼個字母都係用大階但有用細啲既字體
而家冇較字體有啲樣衰咁

FY5856 發表於 2019-11-21 08:59

抱歉,手機版岩岩唔知點解加唔到其他相

FY5856 發表於 2019-11-21 09:03

FY5856 發表於 2019-11-21 08:59
抱歉,手機版岩岩唔知點解加唔到其他相

唔好意思,終於都記起手機版係要上傳完一張相再一張

同埋講漏左
個人覺得只要換番彩色版就可以啦,唔駛搞咁多野

kay 發表於 2019-11-21 09:03

240X張野擺落個盤後,右邊既地區睇唔到
都幾敗筆

暫時見86寫返班次表

FY5856 發表於 2019-11-21 09:07

都幾敗筆

改動應該包括寫番班次、地區放左係中間、站名隔離有號碼、過左既站個灰色深左但其實 86 個張 V2 紙係冇改日期

個人只覺得用番彩色版就得,唔好為轉而轉

kei_hk 發表於 2019-11-21 09:45

都幾敗筆

可能已經係 Version 2 & 3;P

version 2 就地區放右手邊﹐張紙入盤後放唔正﹐就睇唔到地區。
之後就 version 3﹐地區就放番左手邊﹐處理左放唔正張紙的問題。

kay 發表於 2019-11-21 09:48

kei_hk 發表於 2019-11-21 09:45
可能已經係 Version 2 & 3

version 2 就地區放右手邊﹐張紙入盤後放唔正﹐就睇唔到地區。

應該有好多VERSION
613個張中途站係唔會SHOW返中途站之前既站
252X時間表都無埋..

不過一間咁大既九巴
豬紙都咁多版本,都幾神奇..

kei_hk 發表於 2019-11-21 09:58

kay 發表於 2019-11-21 09:48
應該有好多VERSION
613個張中途站係唔會SHOW返中途站之前既站
252X時間表都無埋..

不過一間咁大既九巴
豬紙都咁多版本,都幾神奇..

都可以有2個解釋 :

1. 仲係試緊不同版本﹐仲未落實最終格式。

2. 世界上唯一的標準﹐就係 "雙重/多重 標準"。:lol

JX9097 發表於 2019-11-21 10:34

86愉翠苑嗰款相對最好
已經過咗嘅地區就灰咗佢
剩下路程嘅就有顏色

不過整體顏色可以多番些少
依家成張乳豬紙都好"灰"

另外, 部份站位唔放地區又係咩玩法...
(如: 豐力樓)

sq285 發表於 2019-11-21 11:49

我期待53嗰張 ;P
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 九巴新款站頭路線資訊紙