talktogether 發表於 2019-11-23 13:44

進智公交以1444萬購入23輛新小巴

https://www2.hkej.com/landing/mobArticle2/id/2310520

kay 發表於 2019-11-24 17:43

每部車唔駛70萬
似乎大單有減價空間

talktogether 發表於 2019-11-24 17:49

kay 發表於 2019-11-24 17:43
每部車唔駛70萬
似乎大單有減價空間

減價後車資會否受影響呢?

kay 發表於 2019-11-24 19:18

talktogether 發表於 2019-11-24 17:49
減價後車資會否受影響呢?

換車要洗錢

不過千幾萬換車
小巴公司都無咁多CASH

多數會同銀行做融資安排

AtrHenu 發表於 2019-11-24 20:29

kay 發表於 2019-11-24 19:18
換車要洗錢

不過千幾萬換車

之前AMS賣咗好多老Rosa俾九龍黃埔捷輝,應該有返畢錢袋下唔須要有融資下走去買7DL/7LL?!

btw,今次呢張豐田大單在一次証明輪椅小巴係唔會有添食空間或再次購買國產金旅/三菱囉?!:lol

toyl 發表於 2019-11-24 21:40

AtrHenu 發表於 2019-11-24 20:29
之前AMS賣咗好多老Rosa俾九龍黃埔捷輝,應該有返畢錢袋下唔須要有融資下走去買7DL/7LL?!

btw,今次呢張豐 ...

要睇有無柴油車先講。如果係全石仔,就證明佢想用到超過15年啦……

talktogether 發表於 2019-11-26 07:31

toyl 發表於 2019-11-24 21:40
要睇有無柴油車先講。如果係全石仔,就證明佢想用到超過15年啦……

https://topick.hket.com/article/2319172/%E7%9F%B3%E6%B2%B9%E6%B0%A3%E5%B0%8F%E5%B7%B4%E6%96%992021%E5%B9%B4%E5%81%9C%E7%94%A2%E3%80%80%E8%BD%89%E7%94%A8%E6%9F%B4%E6%B2%B9%E8%BB%8A%E6%96%99%E6%B2%B9%E8%B2%BB%E8%B2%B4%E5%85%A9%E6%88%90
頁: [1]
查看完整版本: 進智公交以1444萬購入23輛新小巴