1320 發表於 2020-1-22 12:55

屯門係唔係應該有巴士線荃灣西

由荃灣西行去荃灣要成20~30分鐘, 而荃灣西一帶最近多左多新既 商埸, 住宅,
但係一條正路既巴士線去屯門都無 (唔好計35分鐘一班既53),
係唔係應該張60m/66m 拉長入荃灣西, 反正呢2條客量都唔算高,
要加既車都唔會太多

Kj2052 發表於 2020-1-22 12:58

大大條鐵路係度,除非252延長,否則td實ban

lsc04d11 發表於 2020-1-22 13:28

252咪同53撞 咪又係ban... 當年263M唔爭氣 或者話生不逢時但其實識得行行得快又唔洗行咁耐既。。。 或者九巴又會答你 可用238M轉乘優惠(免費 但只到大河道及楊屋道街市)

ps 你咁講 元朗都要
你既然53唔當係 268M都唔當係啦 講疏都差唔多

RJ4763 發表於 2020-1-22 13:49

荃灣西應該冇哂位?
同埋荃灣西返屯門應該大部份人會搭鐵

TYChow 發表於 2020-1-22 14:15

荃灣西應該冇哂位?
用59A比較合適
1)屯門南較少受西鐵影響
2)屯碼往來荃鐵已有59M,對原有乘客影響較少

建議59A出荃灣,過屯公後轉荃灣路,12號出口落大涌道,迴旋處入海貴路荃灣西站,之後經大河道出返荃灣。(34往葵盛方向,現時亦由大涌道入荃灣西站)

RH7685 發表於 2020-1-22 15:08

kk_4 發表於 2020-1-22 15:17

TYChow 發表於 2020-1-22 14:15
用59A比較合適
1)屯門南較少受西鐵影響
2)屯碼往來荃鐵已有59M,對原有乘客影響較少

之前唔係有人話過海之戀班大帝唔比巴士用過條路入西站咩?
而34就好似話係起入夥之前批咗所以就「例外」:sleepy:

JX9097 發表於 2020-1-22 15:31

荃灣西站去荃灣站唔使20分鐘

GD1570 發表於 2020-1-22 15:49

咁大個荃灣西站,
以運輸署嘅性格,
一定係請係乘搭港鐵!

無敵風火輪 發表於 2020-1-22 15:50

荃灣西應該冇哂位?

將234A同234B放埋同一個站,可能有位
頁: [1] 2 3 4