tomlui007 發表於 2020-2-3 18:31

其實77係咪應該延長至華貴和增設下車分段輔助2A和72?

天空之神 發表於 2020-2-3 19:01

talktogether 發表於 2020-2-3 12:52
亦唔係既,5B,10呢d平綫多年亦唔見cut喎

5X 變雙向全日之後同西港開之後

就算唔明減都暗收

Choi 發表於 2020-2-3 21:26

可以順水推舟搞90/97全日30同埋摺590

miklcct 發表於 2020-2-3 23:26

171去到今時今日都重保到假日朝早13分鐘一班都好嘢啦,我搭親都唔夠小巴客量,其餘類似客量路線已經30分鐘一班啦。重有平日入夜後返九龍都唔好得去邊,只係假日中午返九龍比較好。

Quanta 發表於 2020-2-3 23:34

其實72私牌應該慳唔到幾多時間?除咗唔入香港仔總站同黃竹坑道上橋,諗唔到仲有咩位慳到時間

kay 發表於 2020-2-4 13:41

Quanta 發表於 2020-2-3 23:34
其實72私牌應該慳唔到幾多時間?除咗唔入香港仔總站同黃竹坑道上橋,諗唔到仲有咩位慳到時間 ...

經告士打道維園道天橋返總站

JX9097 發表於 2020-2-4 14:23

miklcct 發表於 2020-2-3 23:26
171去到今時今日都重保到假日朝早13分鐘一班都好嘢啦,我搭親都唔夠小巴客量,其餘類似客量路線已經30分鐘 ...

其實依家171係咪畀南港島線食唒咁滯?
之前記得帶板友話過跌過,不過上升番些少

H1A 發表於 2020-2-4 18:42

Choi 發表於 2020-2-3 21:26
可以順水推舟搞90/97全日30同埋摺590

試過搭97全程,客量10人以下

話時話72A同75仲差,5人以下

bestwishes706 發表於 2020-2-6 23:48

哈哈,同上次72A減班一樣,連時間表都懶得寫

http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E202000293a03.pdf

odwinkinglam 發表於 2020-2-17 11:25

天空之神 發表於 2020-2-3 12:34
平線就不停係咁cut
77 返而保得住

新城已其心可誅
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 城巴 72 調整班次