GD1570 發表於 2020-2-11 11:55

城巴機場快線A20調整班次

http://www.nwstbus.com.hk/tc/uploadedPressRelease/17727_110220_A20_chi.pdf

由2月16日星期日起,城巴機場快線A20號線每日由機場(地面運輸中心)開往紅磡站方向的班次服務時間將調整為上午十時三十分至下午九時三十分每60分鐘一班車、下午十時二十分、下午十一時十分及午夜十二時正。由紅磡站開出的班次將維持不變。

其實調整嘅目的是什麼呢?

horivhyc 發表於 2020-2-11 12:01

只為純粹提早頭班車?

odwinkinglam 發表於 2020-2-11 12:02

最後個幾班當加密班次??

eric278 發表於 2020-2-11 12:11

實際上加了一班車
即原本1100-2200班次提早半小時開出
跟著原本2300班次提早至2220,及加開一班2310
尾車2400不變

hon_son_wilson 發表於 2020-2-11 13:17

A20機場開,其實最應該加班嘅係黃昏時段1800-2100囉(下繁+返港高峰)。

JCTK 發表於 2020-2-11 13:50

可能加時, 兩邊總站都30分開即係加到120分一單連休息? (雖然可以同A21跳飛機)

053h4 發表於 2020-2-11 15:36

dogdog002 發表於 2020-2-11 15:53

唔知而家到底A20定A17多人搭呢

AP149 發表於 2020-2-12 06:55

JCTK 發表於 2020-2-11 13:50
可能加時, 兩邊總站都30分開即係加到120分一單連休息? (雖然可以同A21跳飛機) ...
係cut時,之前比150分鐘一單(不過中午有3架係紅磡交更已經慳左d人工,另外尾車係做A21出紅磡之後跳A20)

dydx 發表於 2020-2-12 07:22

AP149 發表於 2020-2-12 06:55
係cut時,之前比180分鐘一單(不過中午有3架係紅磡交更已經慳左d人工,另外尾車係做A21出紅磡之後跳A20)
...

180分鐘係一轉(來回)?

一單點塞車都唔駛行三粒鐘啩

頁: [1] 2
查看完整版本: 城巴機場快線A20調整班次