talktogether 發表於 2020-3-3 20:28

(過氣消息)大埔至荃灣紅色小巴延長服務時間至11:00

https://hkbus.fandom.com/wiki/%E5%85%AC%E5%85%B1%E5%B0%8F%E5%B7%B4%E5%A4%A7%E5%9F%94%E8%87%B3%E8%8D%83%E7%81%A3%E7%B7%9A
巴典話2月3日起,同時調整往大埔方向的車費為$12,唔知營辦商係咪因為試辦後發現夠客而延長服務時間民呢?

jocosben 發表於 2020-3-3 21:38

之前睇facebook見琴話疫情下只開0645同0715兩班?!

talktogether 發表於 2020-3-3 21:49

jocosben 發表於 2020-3-3 21:38
之前睇facebook見琴話疫情下只開0645同0715兩班?!

師兄,Do you have a link?thank you.

kitarolo 發表於 2020-3-3 22:10

talktogether 發表於 2020-3-3 21:49
師兄,Do you have a link?thank you.

https://m.facebook.com/groups/12786375244?view=permalink&id=10163254260090245

talktogether 發表於 2020-3-4 07:47

kitarolo 發表於 2020-3-3 22:10
https://m.facebook.com/groups/12786375244?view=permalink&id=10163254260090245

唔夠客係咪因為冇咩宣傳?

kitarolo 發表於 2020-3-4 10:56

talktogether 發表於 2020-3-4 07:47
唔夠客係咪因為冇咩宣傳?

街招大埔比較旺嘅地區
都有貼,但聯絡電話試過連續
一個月都無人聽/回覆文字,到
開始多人恢復上班而九汽73X
繼續疏車,先有人再試呢個後備。

畢竟全程港鐵實在又兜又貴。

AtrHenu 發表於 2020-3-4 11:03

kitarolo 發表於 2020-3-4 10:56
街招大埔比較旺嘅地區
都有貼,但聯絡電話試過連續
一個月都無人聽/回覆文字,到

但行車時間比73X慢好多呢?(因為紅Van它唔可全程高速公路):lol
btw,呢條埔荃線係點行(係中大->大埔道->呈祥道定
赤泥坪->青沙->葵涌道)!!;P

kitarolo 發表於 2020-3-4 11:25

但行車時間比73X慢好多呢?(因為紅Van它唔可全程高速公路)
btw,呢條埔荃線係點行(係中大->大埔道->呈 ...

慢,就梗㗎啦
始終都要經馬場
如果堅拒0066嘅話
64K轉51僅到荃灣有限嘅範圍

talktogether 發表於 2020-3-4 11:30

Delete

talktogether 發表於 2020-3-5 12:28

但行車時間比73X慢好多呢?(因為紅Van它唔可全程高速公路)
btw,呢條埔荃線係點行(係中大->大埔道->呈 ...
赤泥坪->中大->呈祥道->葵涌
疑問的是屯門44系就可以全行高速公路?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: (過氣消息)大埔至荃灣紅色小巴延長服務時間至11:00