wln162 發表於 2020-3-30 18:23

15須減班,X15有必要停駛

由於現時幾乎處於半封城,以及避免市民湧往山頂遊覽,應削減往山頂公共汽車服務,包括減少15班次至30分鐘,而且X15只有60分鐘壹班,可以停駛.

15B線路程較15短,可以恢復,但縮短至山頂-鵝頸橋循環線,壹至兩小時一班.

mrkelvinyu 發表於 2020-3-30 18:38

小朋友做哂功課未呀

FBI2 發表於 2020-3-31 00:28

老師係zoom等緊你呀

ky927 發表於 2020-3-31 00:42

其實宜家15非繁都可以半滿的 ........
如果放緊annual或者no pay或者停學,中午去搭一轉呀

kitarolo 發表於 2020-3-31 07:45

機場A線已難逃大幅減班
A17,A23更暫停服務,難得
15係少數唔過海而逾10蚊
嘅路線,仲要鐵路唔到嘅範圍,
如果同鐵路明顯重疊兼唔需要
轉線嘅我唔介意送客俾0066。

天空之神 發表於 2020-3-31 08:06

調返轉多人上山頂起步行山,其實應該拉 X15 去交廣搶 15 客
就算而家 X15 客量唔算好差,回報又大過 15 一截

其實 X15 真係好好做,可惜只到金鐘

932gz6061 發表於 2020-3-31 08:47

住山頂d正常乘客都唔知打唔打死你好

Busways 發表於 2020-3-31 08:54

paul2357paul 發表於 2020-4-1 10:57

天空之神 發表於 2020-3-31 08:06
調返轉多人上山頂起步行山,其實應該拉 X15 去交廣搶 15 客
就算而家 X15 客量唔算好差,回報又大過 15 一 ...

新版X15已經取代左過往X15R既位置啦,你唔係唔知嗎?
https://www.youtube.com/watch?v=Ui0EiRtmk-U

不過佢最需要就係山頂道沿線侷部加站,
反正山上得番本地薑遊覽比起過往客量點都大跌,亦很難頂閘。

GD1570 發表於 2020-4-1 11:07

Busways 發表於 2020-3-31 08:54
而家好多人都係 Work From Hill,你 Cut 咗條 15/X15 咁啲人搭乜鬼呀!
知唔知而家香港人無得返鄉下旅行已 ...

其實既然WFH,點解仲要去行山呢?
WFH唔係應該留喺屋企工作的嗎?
還是學嗰五六位恒生職員依邊WFH,嗰邊行山打卡呢...

仲有,政府及專家都呼籲大家留在家中,
你就問人搭乜鬼..
有時真係懷疑閣下係唔係活在真實的香港囉!
頁: [1] 2
查看完整版本: 15須減班,X15有必要停駛