CRH5 發表於 2020-4-3 14:36

彩興苑 - 啟德綠小 6 月投入服務,另有三條線待招標

彩興苑 - 啟德綠小 6 月投入服務
三條線待招標:
- 皇后山 - 北區醫院
- 華山村 - 上水站
- 荷李活道 - 堅道

JX9097 發表於 2020-4-3 15:23

上環條線死極都唔斷氣
(嚴格嚟講都未"生過;P)

AtrHenu 發表於 2020-4-3 15:36

JX9097 發表於 2020-4-3 15:23
上環條線死極都唔斷氣
(嚴格嚟講都未"生過)

呢D咪反應到回歸後政府的炒冷飯翻叮政策,改少少就當係新野囉!!:lol

btw,彩德去啟德個條28B疊到正噤都有人要,唔知係咪四彩83系個間公司去接手!!;P

DC3938 發表於 2020-4-3 16:42

呢D咪反應到回歸後政府的炒冷飯翻叮政策,改少少就當係新野囉!!

btw,彩德去啟德個條28B疊到正噤都有 ...

唔經觀塘?

話時話,係唔係應該有條安達臣--啟德線?

andy92 發表於 2020-4-3 17:20

呢D咪反應到回歸後政府的炒冷飯翻叮政策,改少少就當係新野囉!!

btw,彩德去啟德個條28B疊到正噤都有 ...

小巴走線直接得多,新清直出太子道東,做駁鐵客

10598C 發表於 2020-4-3 20:10

唔知皇后山至醫院小巴會點行?派5部車似乎班次唔疏
至於華山村小巴係行文錦渡路?

ricky 發表於 2020-4-3 20:47

其實佢地想要多條小巴線去觀塘:L

charlesli0104 發表於 2020-4-4 02:51

明明27可以做到嘅野,係都要開多條小巴線,除非佢平過27號,否則都冇乜競爭力

jpoon 發表於 2020-4-4 03:43

10598C 發表於 2020-4-3 20:10
唔知皇后山至醫院小巴會點行?派5部車似乎班次唔疏
至於華山村小巴係行文錦渡路? ...

華山村可以行石湖新村或文錦渡路,如果行文錦渡路就可以做埋上水圍(上水圍好似一直爭取緊小巴服務),行石湖新村就可以做埋天平邨奕翠園搶270客

andy92 發表於 2020-4-4 10:52

`2
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 彩興苑 - 啟德綠小 6 月投入服務,另有三條線待招標