ATSE40 發表於 2020-4-29 17:40

部分新巴路線解禁 可派12.8米巴士行走

由即日起,新巴路線 110、111/P、 796P/S/X、797M、N796 正式批准派出 12.8米巴士行走。

fw2096 發表於 2020-4-29 18:53

最有用好似得111/P,其次係796P/X,之後其他路線都係用12米比較好

HR1377 發表於 2020-4-29 19:40

最有用好似得111/P,其次係796P/X,之後其他路線都係用12米比較好
111/P解禁令港澳碼頭的新巴路線包括115,109使用12800機會大增。

alan2011super3 發表於 2020-4-29 19:49

HR1377 發表於 2020-4-29 10:40
111/P解禁令港澳碼頭的新巴路線包括115,109使用12800機會大增。

其實愈來愈多線用到12800,就即係每條可以用12800嘅線用12800嘅機會相對細左

得111架12800,點分得晒咁多條線?

109唔改字軌繼續要d車行南區先番落109,點用咁多12800

另外,話就話星期一公務員復工,但柴小幾時先用番正常時間表?一日唔用番正常時間表, 成堆12800繼續CFD天台曬太陽, 未能評估解禁之影響

E500facelift 發表於 2020-4-29 21:06

HR1377 發表於 2020-4-29 19:40
115一早比用12.8米la,而港澳碼頭既2, 182,641,680X,720,788都用緊12.8米,點解有禁令

kmb71k 發表於 2020-4-29 21:45

12800彩福調到頭?

HR889@3C 發表於 2020-4-29 22:15

alan2011super3 發表於 2020-4-29 19:49
其實愈來愈多線用到12800,就即係每條可以用12800嘅線用12800嘅機會相對細左

得111架12800,點分得晒咁多 ...

其實有D線申請 12.8 會唔會只係方便運車?

AVW28 發表於 2020-4-29 22:22

呢個都關係到巴士公司既取態(四間公司都係咁),就係越多線用得12800就越好,方便車務調動而已。
我覺得其實批左又無壞,批左又唔係話一定要派,
只係路線派車方面有更大既彈性。

ccicoltd 發表於 2020-4-29 23:04

kmb71k 發表於 2020-4-29 21:45
12800彩福調到頭?

RAS 12.8m 有困難?

YoungMan 發表於 2020-4-29 23:09

點解101唔得
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 部分新巴路線解禁 可派12.8米巴士行走