ATE78 發表於 2020-6-8 02:16

受升降機故障影響, 政府提供安達-秀茂坪免費接駁巴士

星期五晚大雨導致連接安達的升降機故障影響
政府 (觀塘區民政事務處) 聽日開始提供安達-秀茂坪免費接駁巴士
服務時間: 0630-1530, 1030 後 20 分鐘一班
通告:

Ref: https://www.facebook.com/ontatjasonsiu/photos/a.106784054000033/270477047630732/?type=3&theater

lsc04d11 發表於 2020-6-8 06:35

唔知有冇貼喺各座大堂 行左過去對面既升降機先發覺冇開 再行番過去對面巴士站上小巴

andy92 發表於 2020-6-8 09:24

lsc04d11 發表於 2020-6-8 06:35
唔知有冇貼喺各座大堂 行左過去對面既升降機先發覺冇開 再行番過去對面巴士站上小巴 ...

其中一部壞左者,行左去咪多陣

Eddie 發表於 2020-6-8 11:51

保皇黨票倉選區照顧真係唔同d

Choi 發表於 2020-6-8 12:44

比人免費搭88或213D區間咪得囉

99MAN 發表於 2020-6-8 15:21

Choi 發表於 2020-6-8 12:44
比人免費搭88或213D區間咪得囉

到時又比人話利益輸送又乜又盛。

JX9097 發表於 2020-6-8 20:49

壞一部"車立"就要出動shuttle
新腥港人果然唔同d

FD_8592 發表於 2020-6-8 21:45

JX9097 發表於 2020-6-8 20:49
壞一部"車立"就要出動shuttle
新腥港人果然唔同d

會唔會係安達臣山既地理位置同埋人口(唔好理係咩人種)活動以及交通配套問題
導致少左一部落山Lift 而需要派Shuttle?

JX9097 發表於 2020-6-8 21:52

FD_8592 發表於 2020-6-8 21:45
會唔會係安達臣山既地理位置同埋人口(唔好理係咩人種)活動以及交通配套問題
導致少左一部落山Lift 而需要 ...

個人覺得唔太關事安達去秀樂樓"車立"塔有2部"車立"同1條樓梯
論一般日常需要, 安達自己都有商場
冇乜特定嘢一定要去秀茂坪

平時搭車經過秀樂樓"車立"塔都唔太覺有好高使用率
感覺去寶達邨嗰條天橋仲多人用

3ASV174 發表於 2020-6-8 22:20

JX9097 發表於 2020-6-8 21:52
個人覺得唔太關事安達去秀樂樓"車立"塔有2部"車立"同1條樓梯
論一般日常需要, 安達自己都有商場
冇乜特定 ...

呢組 Lift 繁忙時間排到嘔奶喎佢地唔係地面排,而係天橋上面排,你搭車唔會見到條龍
頁: [1]
查看完整版本: 受升降機故障影響, 政府提供安達-秀茂坪免費接駁巴士