258X 發表於 2020-7-6 17:47

kwn1029 發表於 2020-7-6 18:13

其實可唔可以註明返係 [問題] / 有關將馬線招標消息既問題.. 一入黎以為係有官方消息公布囉

258X 發表於 2020-7-6 18:15

jacky03 發表於 2020-7-6 18:38

1.https://www.td.gov.hk/filemanager/tc/util_uarticle_cp/2020-21_sai_kung_rpp.pdf
2.https://www.facebook.com/yip.wing86/posts/3477435398933188

tszhinchan3 發表於 2020-7-6 19:50

樓主係咪容溟舟打手?連經唔經富安都要問?

Waiyin12 發表於 2020-7-6 21:44

2. 將馬線已公佈會拆線,一條康城 - 石門,經第一城(亦無可能停富安); 另一條康盛花園 - 烏溪沙站,唔經第一城,至於富安,以現時沙田交運會形勢,同容主席對40s, 87D, 89D, 286c, 681嘅態度,都好難唔經

jacky03 發表於 2020-7-6 22:16

2. 將馬線已公佈會拆線,一條康城 - 石門,經第一城(亦無可能停富安); 另一條康盛花園 - 烏溪沙站,唔經第 ...

咁所以西貢區議會議員都話全日化,方便來往將軍澳&石門/烏溪沙

214P_world 發表於 2020-7-7 01:08

2. 將馬線已公佈會拆線,一條康城 - 石門,經第一城(亦無可能停富安); 另一條康盛花園 - 烏溪沙站,唔經第 ...
將南果條唔係無康城份咩? 好似係調景嶺經尚德,將廣就直出

214P_world 發表於 2020-7-7 01:09

兩線都行隧道,將南果條停第一城,將北應該會經富安

tszhinchan3 發表於 2020-7-7 09:24

佢話286C經唔經富豪冇既定立場,因為作為主席要平衡各方,但又好奇怪,佢又用主席身份要求40E經亞公角街,試問中立性何在?
頁: [1] 2
查看完整版本: 有關將馬線招標問題