jaclam 發表於 2020-7-13 19:29

有離島區議員要求調整小巴 901 走線

有離島區議員要求調整小巴 901 走線,由依次途經大橋口岸、航膳區、東涌北、航膳區、博覽館、大橋口岸,改為滿東邨、逸東邨、市中心、東涌北、大橋口岸、博覽館、客運大樓、國泰城、市中心、逸東邨、滿東邨,飛走航膳區。

https://www.districtcouncils.gov.hk/island/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/TTC/18546/TTC_2020_29_TC.pdf

sq285 發表於 2020-7-13 19:39

37/H
B4
B6
S56
S64/C/X
S65
咁多條線佢食左落肚?

andy92 發表於 2020-7-14 09:15

逸東滿東咁多巴士線仲要同搶人地東涌北條綠頂 ......

053h4 發表於 2020-7-14 11:29

kitarolo 發表於 2020-7-14 19:32

053h4 發表於 2020-7-14 11:29
其額901放棄去機場鳥及港珠澳, 變做貴價地鐵接駁或醫院線更切合需求

醫院線已有37H
放棄機場島都可以傾
連豬橋都唔做開嚟做咩?

東涌站我認為係特登唔入嘅
嶼巴B6,37M城巴S52,S56龍運S64
咁多線唔去搭,我計901仲提供服務時,
國泰城/豬橋來往東涌北明明有一程車,
係唔係所謂保留叫兩飛嚟浪費資源?

ccicoltd 發表於 2020-7-14 21:53

東涌北 > 港珠澳 > 博覽館 > 客運大樓這段完全不順路。

GD1570 發表於 2020-7-15 12:09

回程直接返滿東,咁東涌北班客就陪兜.
依個咩建議嚟架...

直頭係打劫啦..

wingho_cwh 發表於 2020-7-15 21:37

直接取消咗佢算啦,大嶼山由始至終都唔需要專線小巴

paul2357paul 發表於 2020-7-17 20:51

wingho_cwh 發表於 2020-7-15 21:37
直接取消咗佢算啦,大嶼山由始至終都唔需要專線小巴

迎東邨得罪左成個東涌甚麼,
來往機場島得番S56

dydx 發表於 2020-7-18 11:22

paul2357paul 發表於 2020-7-17 20:51
迎東邨得罪左成個東涌甚麼,
來往機場島得番S56
回程仲要喺東涌站等夠鐘先再開
尋日喺T1上車去東涌碼頭都要20分鐘

頁: [1] 2
查看完整版本: 有離島區議員要求調整小巴 901 走線