Choi 發表於 2020-7-21 17:06

應否暫停慈雲山對外巴士路綫?

慈雲山現在情況十分嚴重,為避免跨區傳播,應否暫停3B, 3C, 3M, 5, 5C, 15A, 116, 203E, 302, 302A, E23, E23A, A23 等綫,然後205M暫時全日等區外區内客分開?

AVBWU291 發表於 2020-7-21 17:10

關都唔封,呢啲嘢FF下就算啦

qunow 發表於 2020-7-21 17:13

你想停晒巴士之後送晒啲人落去焗鐵?

kitarolo 發表於 2020-7-21 17:18

A23已暫停服務

樓主不如考慮吓全港暫停兩蚊搭車?

053h4 發表於 2020-7-21 17:21

lsc04d11 發表於 2020-7-21 17:44

kitarolo 發表於 2020-7-21 17:18
A23已暫停服務

樓主不如考慮吓全港暫停兩蚊搭車?

其實 停兩蚊 真心   尤其琴日晴報有新聞講長者八達通數量及每年增幅是不合理地多   而且cut兩蚊可讓長者不往其他區

有個屯門富臨群組竟然係東區醫院病人? 睇到都覺辛苦

ps諗番設2蚊乘車優惠初衷丫   鼓勵長者跨區社交
跨區同 社交呢兩個詞語暫時都唔應該出現啦抗疫期 係好有理由暫停2元乘車優惠

LH797 發表於 2020-7-21 17:54

應否暫停3B, 3C, 3M, 5, 5C, 15A, 116, 203E, 302, 302A, E23, E23A, A23 等綫我想睇下2F,3D,5,5C,116,203E暫停服務, 會有咩好戲睇;P
Btw, 樓主好似數漏咗2F,3D

唔好再提出啲咁不切實際嘅提議!:L

.KD.8283. 發表於 2020-7-21 18:19

一日唔封關或者唔完全做好所有入境隔離措施
就算你停哂全港幾百條路線都係會再有本地個案既出現

RH7685 發表於 2020-7-21 19:10

keilingha 發表於 2020-7-21 19:15

lsc04d11 發表於 2020-7-21 17:44
其實 停兩蚊 真心   尤其琴日晴報有新聞講長者八達通數量及每年增幅是不合理地多   而且cut兩蚊可讓長者 ...

邊個話長者係為咗兩蚊先去其他區? 十年前未有兩蚊, 你認為真係無人去其他區咩? 如果呢樣係興趣, 會同你斤斤計較? 巴士迷夠無兩蚊, 係咪就唔會去遊車河?
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 應否暫停慈雲山對外巴士路綫?