ky927 發表於 2020-7-21 17:43

九巴係咪又整色整水?

行過硬係覺得唔順眼,後尾先發現字母個font做返大......係咪整體一齊改?

EX-TL 發表於 2020-7-21 19:26

舊年98B開辦起, 逐步更換大字母.

ky927 發表於 2020-7-21 21:52

EX-TL 發表於 2020-7-21 19:26
舊年98B開辦起, 逐步更換大字母.

現在尷硬拉長個字,何不成張label換。

shakugan2005 發表於 2020-7-21 21:57

ky927 發表於 2020-7-21 21:52
現在尷硬拉長個字,何不成張label換。

咁搞個B好似個8字

ky927 發表於 2020-7-21 22:07

shakugan2005 發表於 2020-7-21 21:57
咁搞個B好似個8字

exactly....98B開線時我望到點解有條988係觀塘

clivetock 發表於 2020-7-21 22:54

字母維持返細字體嘅闊度,但係夾硬扯高隻字係咩玩法:L

shakugan2005 發表於 2020-8-9 08:51

字母維持返細字體嘅闊度,但係夾硬扯高隻字係咩玩法
81扮B1, 11B扮118

kitarolo 發表於 2020-8-9 09:02

但係以字母開頭嘅路線
又真係整返同一高度較合理
唔通我話東涌S1似51?

jacky03 發表於 2020-8-9 09:07

字母維持返細字體嘅闊度,但係夾硬扯高隻字係咩玩法

應該想學新城巴,加大個英文字母form 香港巴士大典
https://vignette.wikia.nocookie.net/hongkongbus/images/3/32/Tong_Ming_Street_NWFB_694_796B_792M_Stop_flag_2906A_10012010.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/360?cb=20101001103112&path-prefix=zh

ViviTse 發表於 2020-8-9 14:15

jacky03 發表於 2020-8-9 09:07
應該想學新城巴,加大個英文字母form 香港巴士大典

無錯,一係字母再大D,一係就好似原本咁細過數字。

數字同字母一樣大細真係好難睇:Q,98B:dizzy: 988:lol
頁: [1] 2
查看完整版本: 九巴係咪又整色整水?