rickychow 發表於 2020-7-24 20:15

27/7起九巴新增76條路線臨時減班

連繁忙時間都減

HR1377 發表於 2020-7-24 20:18

92周末日間班次應該不會係25-30分一班:lol

lonelycat 發表於 2020-7-24 20:30

978晚上開到60分鐘一班

JF7222 發表於 2020-7-24 20:33

lonelycat 發表於 2020-7-24 20:30
978晚上開到60分鐘一班

日日都60分鐘一班架啦

GD1570 發表於 2020-7-24 20:49

好有HEART地保留實力...

kitarolo 發表於 2020-7-24 21:00

另一帖仲批評鍵盤戰士
21:00後減班係理所當然

表內「繁忙時間」同「非繁忙時間」
英文同樣係 Peak Headway 係唔係
有異時以英文為準先? 心急減班到出
張通告都唔做 proof read?

dennisung 發表於 2020-7-24 21:11

http://www.kmb.hk/lib/20200724%20Passenger%20notes.pdf

EX-TL 發表於 2020-7-24 21:35

有heart到ETA都唔熄, 引個客等車.

點不知原來間公司有heart到轉用隱形藥水洗車, 架車就此隱形, 個客由ETA話5分鐘後有車, 等到之後5分鐘, 前後夾埋10分鐘都唔見有車, 而個ETA係繼續「正常運作」.

於是, 個客就好有heart咁畀咗$14.1一間冇heart嘅巴士公司, 賺咗本來係屬於有heart嗰間公司賺嘅$10.4, 冇heart嗰間仲賺多咗$3.7.

呢間出名「有heart」嘅公司, 日奸夜奸, 睇唔到有heart營運, 只見有heart作奸.

以上係本人是日遭遇+感想, 不喜請插!

JC8385 發表於 2020-7-24 22:01

kitarolo 發表於 2020-7-24 21:00
另一帖仲批評鍵盤戰士
21:00後減班係理所當然

某程度顯示咗香港運作模式嘅弊端
早幾個月新加坡武肺疫情嚴重之下
人地social distancing係執行得好嚴好嚴
香港?經濟上圍唔到皮就已經即刻話要cut
無錢揸車,唯有靠934自制social distancing啦

I20091157 發表於 2020-7-24 22:01

#加強收車抗肺炎
頁: [1] 2
查看完整版本: 27/7起九巴新增76條路線臨時減班