rubyred 發表於 2020-7-31 00:34

九巴新線98將於9月開辦

九龍灣廠/將軍澳站頭已有招募新線98崗位空缺的內部通告, 講新線將於9月開辦.

即將軍澳轉車站要9月先開?

Quanta 發表於 2020-7-31 00:46

公務員繼續WFH(I.e.放有薪假)到至少下月九號,無人做嘢開唔到住唔出奇

ctb8107 發表於 2020-7-31 01:18

Work from home唔work咁叫咩work from home

li1872903 發表於 2020-7-31 08:28

ctb8107 發表於 2020-7-31 01:18
Work from home唔work咁叫咩work from home

有人話公務員一個禮拜要返工幾日喎,如果係咁仲要延誤,都唔知咩道理:L

GD1570 發表於 2020-7-31 10:06

有人話公務員一個禮拜要返工幾日喎,如果係咁仲要延誤,都唔知咩道理
...

我知道至少社署後勤員工係咁樣安排。

053h4 發表於 2020-7-31 10:41

kei_hk 發表於 2020-7-31 14:10

GD1570 發表於 2020-7-31 10:06
我知道至少社署後勤員工係咁樣安排。

我淨係知道﹐唔少部門唔駛見人的後勤﹐都係分成2組人﹐每組人返幾日﹐維持正常運作。

今次﹐林鄭唔係講全面WFH﹐而係將個波交比不同部門自己決定﹐務求在影響市民最少的情況下﹐又最少公務員返office。

舉個例﹐上一次運輸處全面停工﹐令到大量續牌轉名......等服務全面停頓。
今次淨係唔開 "門市"﹐可以用郵寄等方式處理﹐仍然有職員去處理有關申請。

avianwind 發表於 2020-7-31 17:03

睇埋新巴797個post
都預測是8月下旬開

tkglobe 發表於 2020-7-31 21:05

有人話公務員一個禮拜要返工幾日喎,如果係咁仲要延誤,都唔知咩道理
...

少咗人返咪要調配人手先處理緊急項目, 唔急既就拖下先啦

zacharyho907 發表於 2020-7-31 22:51

即是九巴98與新巴797接力8月下旬至9月上旬開辦?
頁: [1]
查看完整版本: 九巴新線98將於9月開辦