Waiyin12 發表於 2020-8-11 21:44

沙田過海是否太多選擇?

全日線:
170, 182, 680, 681, 682

繁時線:
182X
680A, 680P, 680X
681P
682A, 682B, 682C, 682D, 682P, 682X
980X
981P
982X
985, 985A, 985B

上述統計已經無包括邨巴88R, 以及只停靠隧道口之路線

charlesli0104 發表於 2020-8-11 21:54

唔知呢篇野係曲定係直

咁點先算少選擇?篇篇都話太多選擇

ricky 發表於 2020-8-11 21:56

我覺得缺乏呢﹗沙田市中心無直接巴士線去灣仔至中環,沙田市中心、大圍無直接巴士線去東區

Anonymous 發表於 2020-8-11 22:02

ricky 發表於 2020-8-11 21:56
我覺得缺乏呢﹗沙田市中心無直接巴士線去灣仔至中環,沙田市中心、大圍無直接巴士線去東區 ...

港島方向程280X轉西隧車去中西同灣仔區其實真係一啲都唔慢,只不過回程真係輸蝕曬

eternalflame 發表於 2020-8-11 22:08

因為路線多就係選擇太多?近來多左太多灌水文章,站方係咪應該做返啲野?

Vicky8472 發表於 2020-8-11 22:47

其實你有冇思考過沙田區有幾大?再加上其實除咗88R同182之外其他路線係冇重疊

S3bl430 發表於 2020-8-11 22:55

沙田過幾個海都係没有選擇
過沙田海(馬鞍山去大埔)全日得小巴26
過大海(澳門)只能用A41轉車

#曲
#又無話過邊個海#有選擇又嫌多
#條條去港島的路線都係有客甚至經營頂閘

樓主唔想選擇的話, 我建議你由沙田行出尖咀搭天星過海,咁會有很多時間等你思考點樣由沙田過海

Waiyin12 發表於 2020-8-11 23:12

charlesli0104 發表於 2020-8-11 21:54
唔知呢篇野係曲定係直

咁點先算少選擇?篇篇都話太多選擇

大埔全日過海得307一條
北區得673 978兩條
相比之下沙田算多
起碼港島東南西北都有車 :)

Waiyin12 發表於 2020-8-11 23:17

Anonymous 發表於 2020-8-11 22:02
港島方向程280X轉西隧車去中西同灣仔區其實真係一啲都唔慢,只不過回程真係輸蝕曬 ...

如果新巴樂意嘅話,應該加914 <> 280x, 905 <> 81 BBI

WongKinYat_WKY 發表於 2020-8-11 23:59

沙田咁多少住宅,咁多番幾條過海線又有咩問題?
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 沙田過海是否太多選擇?