Enviro50D 發表於 2020-8-26 20:56

FY5061 發表於 2020-8-26 15:35
其實九記有d車因爲要慳油波箱做左手腳,初初新車落地的AVBWU /AVW好多都無力因爲轉數太低,但近年有好多肯 ...

AVW無搞過慳油,應該係AVBW/E

FY5061 發表於 2020-8-26 21:03

就算是尾期的ATE都是近年都可以上番中轉至高轉,唔知係咪真是tune番個波箱正常, 我渣私家車長行低轉都未必真是慳到油,唔知九記係咪因爲油耗問題同機件所以將批車搞番正常

szeto993 發表於 2020-8-26 21:52

歐三B9真係夠經典,尤其AVBW行80K平路走步都極吃力,後期一解就爽曬

3ASV454@671 發表於 2020-8-26 21:55

darrelclever 發表於 2020-8-26 20:16
好奇版友你上次幾時坐過佢?五月時候好一般咋喎,聲係幾靚嘅,其餘有保留

...

自己部愛車喎 梗係要讚多幾吓啦

RV9019_276 發表於 2020-8-26 23:34

darrelclever 發表於 2020-8-26 20:16
好奇版友你上次幾時坐過佢?五月時候好一般咋喎,聲係幾靚嘅,其餘有保留

...

我啱啱嗰個禮拜日先坐完佢行64K

RV9019_276 發表於 2020-8-26 23:43

3ASV454@671 發表於 2020-8-26 21:55
自己部愛車喎 梗係要讚多幾吓啦

RV9019其實無咩好讚
係都讚WV2120,上去基本上都係25-30,起步收油開門閂門都好爽快

cx838 發表於 2020-8-30 13:00

今早坐81K掛牌ASV73行64K,車上乘客約20,大埔往元朗方向,以GPS計最慢是18km/h

Sh2747 發表於 2020-8-30 14:44

好似行梅窩3M果批咁⋯

M722 發表於 2020-8-30 15:20

Waiyin12 發表於 2020-8-26 18:29
試過一次ASV行64K (今年7月頭,未有E6M),上完凌雲寺段斜、埋咗嘉道理農場後,有乘客拍手掌 (可想而知佢 ...

K廠批LR牌ASV,上新清水灣道比其它ASV/3ASV好力,唔知係咪工程部調校車輛設定?

C.K.F. 發表於 2020-8-30 16:11

個司機特登揸慢啲唔俾牙!
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 九記e400 廢到不得了