lsc04d11 發表於 2020-9-1 08:01

求大家一齊解難 觀塘道東行觀塘市中心點解要咁臨時改?

296A,296C站柱暫時變咗臨時而新巴796S,N796嗰邊又新橫咗條排隊位

1. 797唔行觀塘道 但條線好有城新style而唔係九巴
2. 但我諗黎諗去都係新巴搬前 296A,296C,98喺後面才合理(暫莫理98係同98A排定係296排)

eric278 發表於 2020-9-1 08:15

記得上周六在觀塘道轉車時,296A, 296C原站位行車線因工程要封閉。

li1872903 發表於 2020-9-1 08:15

係咪296A,296C站柱要加98所以咪變咗臨時

whitehippo 發表於 2020-9-1 12:20

其實呢個位要296A/C CUT線落隧道,成日搞到後面塞車,可唔可以重置去較後位置?:L

EX-TL 發表於 2020-9-2 00:20

惠海小巴站牌匾座樓拆得七七八八, 遲下拆到呢度一定會臨時搬站.

將軍澳特快 發表於 2020-9-4 00:27

根本98A同296AC一早要對調, 九巴點解會認為而家咁擺係合理? :@

3av188 發表於 2020-9-4 21:47

將軍澳特快 發表於 2020-9-4 00:27
根本98A同296AC一早要對調, 九巴點解會認為而家咁擺係合理?

唔緊要啦,296A係度都十幾年了

而且裕民坊一拆就擴充做五線行車~

3ASV174 發表於 2020-9-4 22:38

3av188 發表於 2020-9-4 21:47
唔緊要啦,296A係度都十幾年了

而且裕民坊一拆就擴充做五線行車~

亦即係佢車海等 cut 線阻街已經阻足十幾年了

如果將來東行變五線行車,
基本上落隧道既車個站直情要搬返去燈位後面,
如果唔係日日打橫攔路等 cut 線,可以買起成個東九龍

lsc04d11 發表於 2020-9-21 07:39

個站插番喺嵌地柱而地下亦已畫定98排隊線不過用黃油遮住了98字樣之前已曝光的觀塘警署98字樣都遮番   唔知佢喺西行創紀之城又點排呢?
頁: [1]
查看完整版本: 求大家一齊解難 觀塘道東行觀塘市中心點解要咁臨時改?