FBI2 發表於 2020-9-22 14:33

九巴98開辦消息

暫定由2020年10月2日起,九巴開辦98,來往將軍澳工業邨和牛頭角站

CRH5 發表於 2020-9-23 16:18

新聞稿及宣傳單張
http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news202009233708.html

jacky03 發表於 2020-9-22 14:51

即797亦會大約在此時段開辦

lsc04d11 發表於 2020-9-22 14:53

點解揀公眾假期又星期五?   宜家真係不愛星期日(7日線)/星期一(繁時線)?好老實講除非頭三日係試搭宣傳,如果唔係好應該星期一開工俾工人見到再加站頭有人sell然後搭

jacky03 發表於 2020-9-22 15:01

lsc04d11 發表於 2020-9-22 14:53
點解揀公眾假期又星期五?   宜家真係不愛星期日(7日線)/星期一(繁時線)?好老實講除非頭三日係試搭宣傳 ...

唔係假日谷啲乘客上車,咁試問幾時先會谷多啲人上車呢:lol

英雄 發表於 2020-9-22 15:03

lsc04d11 發表於 2020-9-22 15:06

jacky03 發表於 2020-9-22 15:01
唔係假日谷啲乘客上車,咁試問幾時先會谷多啲人上車呢
我永遠總覺得工業邨遠比康城吸客即使康城上落 可能八成都係工人   如果紅日黎吸食埋10月1日條水嘛。除非。。。。

聽到你地咁講 我退後一步諗 咁樣都好 我10月5日搭佢返工時 唔洗俾啲巴膠嘈。。。。。

RH7685 發表於 2020-9-22 15:13

Phoenix 發表於 2020-9-22 15:26

2/10前會有10架3ASV退役,睇吓九巴能否繼續hold住新車唔出牌。

吳宗錡 發表於 2020-9-22 15:28

去官塘方向嘅「清水灣半島」站係停蓬萊路定環保大道?

eric278 發表於 2020-9-22 15:46

吳宗錡 發表於 2020-9-22 15:28
去官塘方向嘅「清水灣半島」站係停蓬萊路定環保大道?

根據RPP文件,98往觀塘方向不入蓬萊徑及蓬萊路。
所以「清水灣半島」站將設於環保大道。

走線:駿宏街、駿才街、駿盈街、駿光街、駿昌街、駿日街、環保大道、將軍澳隧道公路、將軍澳隧道、將軍澳道、茶果嶺道、鯉魚門道、觀塘道、觀塘道通道、觀塘道、觀塘道通道、觀塘道、鯉魚門道、將軍澳道、將軍澳隧道、將軍澳隧道公路、環保大道、駿日街及駿宏街。

https://www.td.gov.hk/filemanager/en/util_uarticle_cp/2020-21_sai_kung_rpp.pdf (P.9-10)
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴98開辦消息