hkbw 發表於 2020-10-17 15:38

RyanPun 發表於 2020-10-17 10:17
808短掍終於有朋友,你望望海柏返利安條龍,經常一排排成十幾人,803好快變808 2.0。
...

事已出

284 發表於 2020-10-18 16:06

恆安對面有新屋邨入伙,可以開拓新客源

currypig 發表於 2020-10-19 15:18

284 發表於 2020-10-18 16:06
恆安對面有新屋邨入伙,可以開拓新客源

但係大大個鐵路站就晌眼前
佢都係做執雞角式多,而且個總站長期被違泊佔領中
搞到似循環線多過雙向

drbean7218 發表於 2020-10-22 12:16

currypig 發表於 2020-10-19 15:18
但係大大個鐵路站就晌眼前
佢都係做執雞角式多,而且個總站長期被違泊佔領中
搞到似循環線多過雙向

真是似循環線, 因為部小巴多數落返海柏等客返利安。

最多人坐咪是海柏至利安。

另外, 朝早好像少了2架803, 平時在0655 在利安等車, 以往0658-0705 有4架803 客滿離開。今個星期0658-0702好快開走2架客滿803, 之後2架唔見影。

利安落馬市/ 恒耀的, 803M有車都唔上, 死都要等無車返的803。

lingling_cc 發表於 2020-10-22 21:27

THomas20010808 發表於 2020-10-13 21:28
好心有車就放返少少比803K,呢排班學生客比條絲玩到傻

再唔係比810A加密班次 ...

班學生客都係得果一間多有些熟路的學生識坐68K再行落山唔慢得多

drbean7218 發表於 2020-10-22 21:36

今晚803海柏->利安短途特車又出返來

架車原本是803M, 但司機貼了白紙遮了個M字及加返特別車字樣

可能唔經錦英少了客, 但經返錦英就快些做到滿座

currypig 發表於 2020-10-24 12:45

drbean7218 發表於 2020-10-22 12:16
真是似循環線, 因為部小巴多數落返海柏等客返利安。

最多人坐咪是海柏至利安。

而家咪搞到麥仔出黎做SHOW,投訴803少左車
但803M 唔擺返咁上下車落去吸引眼球,
3 個月後就會係咁先

drbean7218 發表於 2021-1-3 12:10

站頭貼了通告, 11/1/2021 起803M暫停服務。

run204 發表於 2021-1-3 13:34

drbean7218 發表於 2021-1-3 12:10
站頭貼了通告, 12/1/2021 起803M暫停服務。
RIP 始終少咗班學生搭車唔夠客 同埋全程$4.9係高咗少少 睇返「隔籬」公司條810 大水坑<>烏溪沙分段都係$3.8
頁: 1 2 [3]
查看完整版本: 10月11日起馬鞍山開辦803M線