LN9267 發表於 2020-11-30 11:09

屯門區議員要求開辦兩條新小巴路線

https://www.districtcouncils.gov.hk/tm/doc/2020_2023/tc/committee_meetings_doc/ttc/18432/ttc_2020_090.pdf

又說曾咀,看來屯門區議員覺得區內居民去曾咀需求大。

EX-TL 發表於 2020-11-30 12:33

區議員italk化, 唔會有將來.

ricky 發表於 2020-11-30 12:51

EX-TL 發表於 2020-11-30 12:33
區議員italk化, 唔會有將來.

因為有區議員係交通迷,今屆區議會的交通建議比以前頻密。

andy92 發表於 2020-11-30 17:02

龍逸邨同弦海唔知夠唔夠客開一條小巴線

或者要等埋業旺路新公屋落成先得

nwfb1001 發表於 2020-12-1 08:52

ricky 發表於 2020-11-30 12:51
因為有區議員係交通迷,今屆區議會的交通建議比以前頻密。

爭取小巴線都正路過爭取(用公帑)保留噴射船

hz6751 發表於 2020-12-2 11:45

除了清明節和重陽節,平時來往曾咀都係工作人員,拜祭和做上骨灰位儀式的死者家人,其實從K52抽某些班次轉做特別線K52P延長至曾咀已足夠,
約1小時一班,上下班加密一點

paul2357paul 發表於 2020-12-10 21:31

andy92 發表於 2020-11-30 17:02
龍逸邨同弦海唔知夠唔夠客開一條小巴線

或者要等埋業旺路新公屋落成先得 ...

最好都係搵九巴開條新線霸定天后路業旺路既靚位

nwfb1001 發表於 2020-12-11 08:50

hz6751 發表於 2020-12-2 11:45
除了清明節和重陽節,平時來往曾咀都係工作人員,拜祭和做上骨灰位儀式的死者家人,其實從K52抽某些班次轉 ...

保羅大大話有行山客.........喎

currypig 發表於 2020-12-11 09:24

nwfb1001 發表於 2020-12-11 08:50
保羅大大話有行山客.........喎

曾咀後面座山係操炮區黎喎,
行上去比人練靶?

Ohm 發表於 2020-12-16 13:21

currypig 發表於 2020-12-11 09:24
曾咀後面座山係操炮區黎喎,
行上去比人練靶?

可能你唔知
青山腹地係有唔少人行嘅,過少少嘅良田坳大峽谷更加係熱門景點
反正下白泥小巴都做唔哂,如果假日可以有曾咀小巴,兜一兜大峽谷落嚟條路分流咁啲人走,咁就perfect
頁: [1]
查看完整版本: 屯門區議員要求開辦兩條新小巴路線