ViviTse 發表於 2020-12-12 20:24

[問題] 想問四順(利安道)橋底做緊乜工程?

如題,想問四順(利安道)橋底做緊乜工程?
呢排搭親N290都見到整緊,好似整咗一排,
唔知係斜波鞏固、定係擴闊行車線?

jpoon 發表於 2020-12-12 20:48

擴闊道路
https://www.thb.gov.hk/tc/psp/pressreleases/transport/land/2015/7765%20Anderson%20Rd%20RIW(1)%20Press%20release%20Chi%20-%20Attachment.pdf

巴士的膠 發表於 2020-12-14 14:48

另外據說會研究加埋落山方向基順學校巴士站

ViviTse 發表於 2020-12-14 15:32

果個站會for基順果邊嘅乘客,定係for宿舍/遊樂場果邊?
(印象中基順有天橋過對面,但遊樂場果邊唔清楚有無路落去個站)

EX-TL 發表於 2020-12-14 17:55

板友建議文件, 真有其事?

JX9097 發表於 2020-12-15 09:33

ViviTse 發表於 2020-12-14 15:32
果個站會for基順果邊嘅乘客,定係for宿舍/遊樂場果邊?
(印象中基順有天橋過對面,但遊樂場果邊唔清楚有 ...

順利邨遊樂場入面有樓梯落順利邨道
(唔係橫跨新清嗰條天橋位)
不過長期都係上鎖
近期搭290經過見到有工程

另外新利街順清街口有隧道
可以過到去新清u-turn上順利邨道嗰個位
所以基本上新清交匯口(利恆樓對出)係可以畀順利邨/ 宿舍嘅人access到
(順利邨:經利恆樓隧道;宿舍:經順利邨遊樂場)
頁: [1]
查看完整版本: [問題] 想問四順(利安道)橋底做緊乜工程?