ATSE40 發表於 2020-12-31 01:13

城巴 A26、A26P 部份班次臨時繞經航天城東路

由 4/1/2021 起,城巴 A26、A26P 於平日部分班次會臨時繞經航天城東路,並增設巴士站,試驗期至另行通知。

班次
星期一至六
A26
油塘開 0730,機場開 1745
A26P
油塘開 0700

走線
往機場
於暢航路一號客運大樓巴士站後,改經暢連路,航天城交匯處,航天城東路,航天城交匯處,暢連路,返回原有路線至機場地面運輸中心總站。
往油塘
於機場地面運輸中心總站後,改經暢連路,航天城交匯處,航天城東路,航天城交匯處,暢連路,返回機場路原有行車路線。

新增巴士站
- 香港天際萬豪酒店,航天城東路
- 航天城交匯處,航天城東路

於此兩站登車收費
往油塘 $42
往機場 $4

城巴機場快線即日回程優惠/指定僱員優惠計劃/八達通轉乘優惠均按條款適用。

ref.:http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E202002012a03.pdf

3ASV174 發表於 2020-12-31 01:19

連職安真漢子都搵 A 車做?
佢地應該好難出到機場八仔,即日來回都過三十蚊一程好甘下

吳宗錡 發表於 2020-12-31 01:34

所以點解地盤就係唔肯開員接呢?又要工人塞專利巴士:@

chanvito 發表於 2020-12-31 01:41

其實有E22P E22X

3ASV174 發表於 2020-12-31 01:44

chanvito 發表於 2020-12-31 01:41
其實有E22P E22X

唔到樂華、三彩、安達

ViviTse 發表於 2020-12-31 01:45

比乘客多個選擇,德政

S3BL417 發表於 2020-12-31 01:55

佢地應該好難出到機場八仔,即日來回都過三十蚊一程好甘下 ...

早年城巴搞員工優惠貼紙,不知幾多新福港嘅人嚟做。

053h4 發表於 2020-12-31 02:17

paul2357paul 發表於 2020-12-31 04:28

佢地應該好難出到機場八仔,即日來回都過三十蚊一程好甘下 ...
萬幾蚊一個月收入既通常到俾得起
可能A線真係唔可以攞正牌入博覽館巴總,
因此A線服務博覽館一帶需要用其他路線。
多謝城巴有咁既新嘗試。

paul2357paul 發表於 2020-12-31 06:14

吳宗錡 發表於 2020-12-31 01:34
所以點解地盤就係唔肯開員接呢?又要工人塞專利巴士

contractor後期先至收到數,
唔容易有閒錢開免費巴士。
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: 城巴 A26、A26P 部份班次臨時繞經航天城東路