THomas20010808 發表於 2021-1-15 12:41

(共乘包車) 荃灣至流水響紅Van

呢個星期好多人講流水響,但一d 都唔易去 (如果由麗城出發,先要轉一程車到粉嶺站,仲要再轉小巴。行完好累仲要等小巴先出返粉嶺站,再轉兩程車先返到去。流水響等車的人龍成百人,好多時小巴係 #鶴藪 都上滿,流水響的乘客每班車上得幾個。唔少人唯有行半個鐘出沙頭角公路坐巴士出粉嶺站)

日期︰2021年1月16日及1月17日
出發時間及地點︰1時正於麗城花園、1時05分荃灣福來邨上車(逾時不候)
可供上車中途站︰美孚、旺角、大埔
目的地︰粉嶺流水響
回程開車時間︰下午4時30分
回程可供落車地點︰#麗城花園、#福來邨、#美孚、#旺角、#大埔 (如有需要增加目的地,可能需要額外收費,並需要視乎紅色小巴去唔去到)
費用︰來回每位港幣$80元正 (大小同價)

AN BUS開辦。根據下面comment,他們亦正在組織早上班次(根據相關人士,11:30荃灣開)。

JX9097 發表於 2021-1-15 13:20

1300先喺麗城出發?
去到淨係見到萬人空巷嘅場面;P;P

THomas20010808 發表於 2021-1-15 16:18

所以而家組織緊1130(星期日一定成行,星期六就未知)但係以消息人士所知1300已Ful

currypig 發表於 2021-1-17 08:54

1300 先出發,1630 就回程未免太早了吧
架車仲要停一停旺角,仲要行埔公大窩西
齋用Google map 亂篤都起碼要75分鐘先行完全程
計埋上落,少少阻滯,即係要個半鐘
逗留2 個鐘唔夠又走人....

THomas20010808 發表於 2021-1-17 21:50

currypig 發表於 2021-1-17 08:54
1300 先出發,1630 就回程未免太早了吧
架車仲要停一停旺角,仲要行埔公大窩西
齋用Google map 亂篤都起碼 ...

最後班次詳情

麗城出發去程︰11:30, 13:00, 14:45
流水響回程開車︰15:00, 16:30, 17:30

可以任選一班去程,任選一班回程

出發只停福來邨同美孚,全程75分鐘

kay 發表於 2021-1-17 21:59

AN呢條線都聰明,80蚊一位,一來一回都1520蚊

可以幫補下AN1同AN2

如果大嶼山入到去,應該都會開假日線經屯赤入去;P
頁: [1]
查看完整版本: (共乘包車) 荃灣至流水響紅Van