noname617 發表於 2021-2-6 21:17

九巴BBI系統點解無校對先出街?

https://www.kmb.hk/tc/services/interchange_BBI.html

城隧路線:263A,263C(往屯門),47A(雙向),48P(往沙田),43S(往科學園),46S(雙向)
大欖路線:978A(回程)
唔見曬轉乘

https://www.kmb.hk/tc/services/i ... harbourtunnels.html

轉乘站資料呢頁更加犀利!唔知大家留意到幾多
過海隧道西隧,仲保留307C,無907B,907C,905A
過海隧道東隧,仲保留692P,307B,無682X,673P,671X

反而287D自動波加左落青沙

龍運的路線得市區線同S65過曬黎呢到!屯赤好似無過黎

GD1570 發表於 2021-2-6 22:20

因為某人話九巴唔重視IT喎

932gz6061 發表於 2021-2-6 23:17

九巴要保留實力呀,冇錢呀,人地做得好好架,係唔知點解連報站都一堆鬼車姐,但都做得好好!!!

GD1570 發表於 2021-2-7 07:12

九巴要保留實力呀,冇錢呀,人地做得好好架,係唔知點解連報站都一堆鬼車姐,但都做得好好!!! ...

九巴簡直好到一個點啦
係唔明點解咁好都可以犯埋晒啲低級錯誤
保留實力到連IT咁common嘅嘢都唔重視
卻大力宣傳e度嘟囉

但都做得好好!!!

kiwai 發表於 2021-2-7 07:30

以前登報紙年代, 內容出錯, 需要登道歉聲明, 校對時當然會嚴謹很多

現在網頁內容出錯, 只需更正就算, 一點責任都不用負, 還有誰會認真校對?

eternalflame 發表於 2021-2-7 15:03

九巴BBI網頁資料唔準確, 但車站又整個QR叫乘客scan去上網睇, 都唔知為乜
我懷疑TD根本就無巴士公司BBI原始數據

shakugan2005 發表於 2021-2-7 15:08

九巴要保留實力呀,冇錢呀,人地做得好好架,係唔知點解連報站都一堆鬼車姐,但都做得好好!!! ...
早幾日係元朗先見住架神秘車由開心廣場數到元朗站, 跟住再慢慢數到東成里但車尾都見唔到, 冇車就唔好亂咁數而要我等下一個25分鐘

ViviTse 發表於 2021-2-7 21:57

eternalflame 發表於 2021-2-7 15:03
九巴BBI網頁資料唔準確, 但車站又整個QR叫乘客scan去上網睇, 都唔知為乜
我懷疑TD根本就係巴士公司BBI原始 ...

同ETA一樣咁準;P;P
頁: [1]
查看完整版本: 九巴BBI系統點解無校對先出街?