ngkongwai 發表於 2006-7-20 23:14

皇崗口岸乘車問題

如果想搭305去南頭, 在皇崗口岸搭幾多號的巴士, 在那裡落車轉乘呢?

先謝:)

Alex_Tsang 發表於 2006-7-21 08:57

原帖由 ngkongwai 於 2006-7-20 23:14 發表
如果想搭305去南頭, 在皇崗口岸搭幾多號的巴士, 在那裡落車轉乘呢?

先謝:)

你可以去下列網站睇睇,資料尚算UP-DATE.

http://jt.sz800.com/

ac 發表於 2006-7-21 08:57

可以坐 26、47、235、362 到福民新村、口岸大隊下車轉 305。

不過看你要去南頭的什麼地方,如果你是去深圳大學附近可以坐362直去。
如果你是去南頭關帝廟附近你可以坐367直去,不過會兜路些。

ngkongwai 發表於 2006-7-21 11:32

原帖由 ac 於 2006-7-21 08:57 發表
可以坐 26、47、235、362 到福民新村、口岸大隊下車轉 305。

不過看你要去南頭的什麼地方,如果你是去深圳大學附近可以坐362直去。
如果你是去南頭關帝廟附近你可以坐367直去,不過會兜路些。

我要去南山個邊, 所以搭完305重要轉22, 305行賓河大道會快D, 我又唔想搭的士, 這個方法由皇崗去南山算快嗎? :)

ksmbh 發表於 2006-7-21 12:39

原帖由 ngkongwai 於 2006-7-21 11:32 發表

我要去南山個邊, 所以搭完305重要轉22, 305行賓河大道會快D, 我又唔想搭的士, 這個方法由皇崗去南山算快嗎? :)

溫馨提示:362都係行濱海大道,
可以係桂廟落車,
不過個站有冇22就唔清楚.

ac 發表於 2006-7-21 15:07

原帖由 ngkongwai 於 2006-7-21 11:32 發表

請問閣下想坐22去什麼地方啊?
如果是蛇口的那一個方向 , 不然你可以坐362去紅樹林轉K204啊 , 不過可能沒有位坐。

ngkongwai 發表於 2006-7-21 18:16

原帖由 ac 於 2006-7-21 15:07 發表

請問閣下想坐22去什麼地方啊?
如果是蛇口的那一個方向 , 不然你可以坐362去紅樹林轉K204啊 , 不過可能沒有位坐。

我去南山村
頁: [1]
查看完整版本: 皇崗口岸乘車問題