kmbdennis 發表於 2021-2-27 23:26

陽光與九巴轉乘優惠

首個專利與非專利巴士:陽光馬灣線與九巴路線既跨公司轉乘優惠誕生

Quanta 發表於 2021-2-27 23:28

新聞稿
http://www.kmb.hk/tc/news/press/archives/news202102253784.html

重點係收少咗嘅車費,兩間公司點分擔。
唔講清楚會有左手交右手玩財技之嫌

qunow 發表於 2021-2-27 23:39

得印喺街嘅版本有寫轉乘地點?
下頁呢

HV9990 發表於 2021-2-28 01:39

我最想知既係有冇影響九巴轉其他線既轉乘

ky26042008 發表於 2021-2-28 03:37

而家馬灣線由陽光承辦,咁究竟持九巴或陽光員工/ 家屬證可唔可以免費乘搭陽光各邨巴路線呢?

而家持陽光職員證係可以免費乘搭九巴及龍運各線

樂仔〞 發表於 2021-2-28 12:29

有 58P 但無 269P 都算,本來乘客就唔會咁樣搭落荃灣
有 58M 59M 60M 61M 66M 67M 68A 無 57M 係咩玩法 ;P

dominic023 發表於 2021-2-28 12:46

九巴app(相關轉乘路線e.g.30x/234x/934路線)有晒所有轉乘睇

shakugan2005 發表於 2021-2-28 15:42

樂仔〞 發表於 2021-2-28 12:29
有 58P 但無 269P 都算,本來乘客就唔會咁樣搭落荃灣
有 58M 59M 60M 61M 66M 67M 68A 無 57M 係咩玩法...
咁夠冇59A, 本身某D路線既轉乘優惠就係少D, 例如X42C, 40P

JF7222 發表於 2021-2-28 22:45

934得一個方向有?返荃灣冇得轉

ate214 發表於 2021-2-28 22:56

JF7222 發表於 2021-2-28 22:45
934得一個方向有?返荃灣冇得轉
>>車資優惠只適用於搭乘九巴指定路線(往荃灣方向)轉乘陽光巴士指定路線(往馬灣
方向)或搭乘陽光巴士指定路線(往荃灣方向)轉乘九巴指定路線(往新界東,新界
西北,九龍或港島方向)的乘客。

正路可以出中環啦
亦都唔會特登轉934入西約

頁: [1] 2
查看完整版本: 陽光與九巴轉乘優惠