jocosben 發表於 2021-3-10 19:36

E43最新進度消息

https://www.districtcouncils.gov.hk/north/doc//common/committee_meetings_audio/ttc/19953/ttc_202023_m07_07.mp3
我聽左最近北區區議會有關E43既討論,由於有關建議已擾攘多年,北區區議會最終(屈服)同意俾E43按原有2018年RPP計劃先試辦落實有關路線,但同時要求運輸署研究改經屯赤或將來招標新路線行經屯赤。

FBI2 發表於 2021-3-10 19:37

準備遊河

I20091157 發表於 2021-3-10 19:41

睇吓隨時夠唔夠里數,可能收得14.3咋:L

jocosben 發表於 2021-3-10 19:43

FBI2 發表於 2021-3-10 19:37
準備遊河

如果改行屯赤都改善到一半兜路問題(粉嶺行上水再逆走、兜青衣、東涌北),宜家就純粹for遊河

jocosben 發表於 2021-3-10 19:44

I20091157 發表於 2021-3-10 19:41
睇吓隨時夠唔夠里數,可能收得14.3咋

原建議一定過60公里收17蚊既

Kj2052 發表於 2021-3-10 19:46

Lm開線唔夠一年改行屯赤
再一年延長至皇后山

Btw唔好得個講字,幾時正式開

I20091157 發表於 2021-3-10 19:49

jocosben 發表於 2021-3-10 19:44
原建議一定過60公里收17蚊既

Sor,應該係改屯赤之後嘅長度
青嶼方案可以收$17

jocosben 發表於 2021-3-10 19:55

Kj2052 發表於 2021-3-10 19:46
Lm開線唔夠一年改行屯赤
再一年延長至皇后山

E43建議係華明》聯和墟》天平〉清河上公路,所以應該無空間延長去皇后山
BTW有無以前例子巴士路線里數縮短跌破收費基準但唔減價?

Kj2052 發表於 2021-3-10 19:56

jocosben 發表於 2021-3-10 19:55
E43建議係華明》聯和墟》天平〉清河上公路,所以應該無空間延長去皇后山
BTW有無以前例子巴士路線里數縮 ...

73a唔知算唔算

m_rd08 發表於 2021-3-10 19:59

I20091157 發表於 2021-3-10 19:49
Sor,應該係改屯赤之後嘅長度
青嶼方案可以收$17
唔夠;P
北區再兜多好多,甚至兜曬全個東涌先可能夠:lol

不過咁,佢都係開左先好講其他野
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: E43最新進度消息