andy92 發表於 2021-3-19 13:20

城巴 962, 962A, 962P 減班

962: 一至五龍門居 0842 班次取消

962A:
一至五 0745, 0752, 0800, 0810, 0820 之間五班減一班,
改為 0746, 0756, 0808, 0820

星期六 0735, 0750, 0805, 0820 之間四班減一班,
改為 0740, 0800, 0820

962P: 一至五 0739 兆山苑特車取消
星期六由 8-9 分減至 8-10 分

22/3 起生效
來源: 車站通告

0q9w8e 發表於 2021-3-19 13:22

其實減出黎啲車可以做962G南行

kay 發表於 2021-3-19 13:26

962系上繁整體唔算好爆,善巴要減就揾呢d搞

lsc04d11 發表於 2021-3-19 13:28

962取消0842好唔洗夾喺兩班962X中間

053h4 發表於 2021-3-19 13:30

053h4 發表於 2021-3-19 13:31

miklcct 發表於 2021-3-19 13:33

962取消班08:42會影響到同962S嘅聯合班次喎,喺962開17-20一分嘅時段係同962S輪流開嘅,但係962開08:32之後962S已經收咗車。

1320 發表於 2021-3-19 15:07

其實cut左咁多車, 不如放晒落962S加班 , 之後早上既962變做962X,晚上既962改為962S
等962X變成真正既全日線

miklcct 發表於 2021-3-19 18:59

我建議早上嘅962變成962X,但係喺962P尾班車之前改行中環灣仔繞道。

天空之神 發表於 2021-3-19 19:33

1320 發表於 2021-3-19 15:07
其實cut左咁多車, 不如放晒落962S加班 , 之後早上既962變做962X,晚上既962改為962S
等962X變成真正既全日線 ...

962X 同962p 都係太慢

當日唔直接將 962P 全日養客都無用
962X 唯一好處就係有屯市同置樂客,其他輸哂
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 城巴 962, 962A, 962P 減班